港產賀歲片巡禮(69) [飯戲攻心2/盜月者/臨時劫案]

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
頂你個肺個盜月者討論區都唔係真係討論嘅
成班冇睇過係度鳩屌
第二頁開始先正常返啲

終於過千萬
想問下你係呢最近三個月有冇入場支持下其他港產片?
比人話係VIU打手,都幾sad,咁盜月係拍得唔錯啊嘛
你隻傻閪鏡粉慳D啦
我睇咗邊套戲使唔使同你隻傻閪鏡粉交代
非關劇透唔四重
盜月我覺得其中一樣導演有交足功課係配樂,基本上成套戲個BGM你都會覺得係OK喎,唔係罐頭亦唔係公式老餅野,開場頭幾分鐘已經sense到
一直都話識用音樂既導演係要好好裁培,希望佢唔係曇花一現
是撚但啦
都話唔好當自己係好重要
咁畀人話打手都無所謂
姐係你呢三個月一蚊都冇支持過香港電影,純粹入嚟鬧你啲唔鍾意既人啦?
問我開po收幾錢,我都想收錢啊,屌佢連張戲飛都係自己買架
比人話打手我冇乜所謂,背後咩理由都好,起碼有比錢支持香港電影發展

唔似有啲hater呢三個月港產戲都冇睇過又爆閘入嚟亂吠亂咬
臨時劫案吊打
我未睇 想睇啲正常啲嘅review都睇唔到
你都幾有心個公關叔叔我2年前已經block咗
簡單黎講,導演有做功課,部分演員有做功課,部分冇做功課既演員因為導演做埋佢地份功課所以效果係兩睇的,一方面個部分冇做功課既演員係應該屌,但另一方面導演又的確係為呢部分唔識做功課既演員稍為包左底
不劇透,get到幾多就幾多
我地唔介意收錢睇
有冇公價?如果係得一千幾百蚊咁都係留返比佢地自己睇病執藥
個日見袁導訪問話edan好中意睇劇本係裡面搵線索同見到劇本有bug會提出,而有d其他演員就出面搵reference,咁我諗唔會有演員唔做功課既不過可能效果冇咁好咁解

口碑載道 一票難求
isquare 1蚊係今日丫嘛?
咁梗係full house
1蚊都唔full 就死得
乜其他英皇戲院都係一蚊咩?
你睇吓上面啲seating plan 係邊間戲院先?
梁國雄議員咩
點睇呀你嗰幅野
同埋full 又代表乜?
我勸你地both 盲撐同盲反嘅彈開
呢度無乜人想陪你地玩
睇左戲入黎討論就唔拘
其他野就免嘞
英皇新年繼續有早場優惠
年初三、四係大西北住宅區附近嘅英皇戲院係真係爆,係真係有人坐,但係目測好多係阿公阿婆嚟
套套港片睇哂,我都想收錢睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞