港產賀歲片巡禮(69) [飯戲攻心2/盜月者/臨時劫案]

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
可能一個唔覺意贏埋影后呢
呢套第一日上畫啲場就已經似落畫咁款
想多人睇都難
臨時值得更多
啲金句起碼睇完有印象
我淨知睇嗰場有好多家長帶埋小朋友睇
仲要係小學生嗰啲
可能家長以為係合家歡喜劇
但戲中啲暴力血腥、粗口成份,好似未必岩佢哋睇
年三十晚睇謝票場細院都只係得7成幾滿
證明連觀眾一開始都唔睇好套戲
初四場13/2 320pm
包括:Rondi 謝票、限量Rondi襟章、為Rondi 集氣、AA制賀歲飯With 對白指導
另外,我們進入18週放映
🎈15/2 19:55 Lumen Cinema VIP house
🎈16/2 19:55 Lumen Cinema VIP house
盡早購票,不要等即場了
#去到邊邊度就係舞台
#去到葵涌葵涌就係舞台
#去到LumenLumen就係舞台
🎟️購票連結:bit.ly/BandFourTicketing
🎬電影預告:bit.ly/BandFourTrailer
🎶電影原聲大碟:https://orcd.co/bandfourost
《4拍4家族》今日齊人夾Band #遺忘之前一齊好好記住
*各院線開放售票時間或有不一,有關票價、場次時間及戲票預售安排,請留意相關院線公佈,並以戲院消息為準

佢選擇大陸1月尾避開賀歲檔
但處於新片真空期(例如金手指已經水尾)
收2億幾都係好work

22年《神探大戰》都係成功例子
內地疫情開番戲院,但好多大片仲係觀望態度未定檔
《神》決定7月頭上映,同期對手唔多,咁就收接近8億,賺到笑
超神經真係恐怖級數
記得頭幾日上映吸唔少票房,頭4日千萬
但口碑影響票房極速滑落,好快大幅cut場
飯氣有啲長
同埋唔好有第三集
啲人物關係已經有啲乾
唔太再有啲咩推進到

下次就算拍得到
都頗肯定夾硬嚟
賀歲電影《盜月者》在農曆新年期間上映,截至昨天(13日)票房已衝破1000萬,有份演出的張繼聰﹑白只﹑呂爵安(Edan)﹑盧瀚霆和姜濤拍片答謝大家支持,他們說:「《盜月者》已經衝破1000萬,多謝,快啲去睇呀﹗」Edan入行至今共拍了5部電影,除了未上映的《12怪盜》外,他有份演出的另外4部電影包括《闔家辣》﹑《過時‧過節》﹑《死屍死時四十四》及《盜月者》,票房均破千萬大關

數數下又真係
頭十分鐘好難捱 會瞓著
會唔會俾12怪盜終結咗
Edan+Jeffrey對街客吸引力大過上弦三子
不如開iswim電影版畀埋馮導覆桌
12個每個包d都輕鬆過啦
劇情好悶,啲搞笑位極度尷尬而且九唔搭八
我睇過最差嘅港產片
你肯定會包?
我覺得唯一一樣肯定嘅野就係佢地會拎個計時器黎計每個鏡仔嘅出場時間

如果同行如敵國
同團就係世仇
為了電影夢,《4 拍 4 家族》導演賴恩慈曾經三次拒絕愛情。第一次,她放棄了一個英國男孩,為了填補一陣子空白,她去學車。第二次,她跟法國男孩分手,之後,她去學法文,想追回一點愛情的尾巴。學習法文之時,第三個男孩出現。

他來自巴黎,名叫 Jacques,是一個專門解決可持續問題的環保工程顧問。如果愛情無以為繼,他能找到可持續方法嗎?

https://hk.news.yahoo.com/%E8%A6%8B%E5%AD%97%E5%A6%82%E8%A6%8B%E4%BA%BA-%E6%83%85%E4%BA%BA%E7%AF%80-%E8%B3%B4%E6%81%A9%E6%85%88-%E7%94%B7%E5%8F%8B-%E5%90%8D%E9%96%80-%E6%B3%95%E5%9C%8B%E7%94%B7-4%E6%8B%8D4%E5%AE%B6%E6%97%8F-045433039.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞