港產賀歲片巡禮(69) [飯戲攻心2/盜月者/臨時劫案]

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
如果好似Barbie 同Oppenheimer 嗰期咁
兩套都唔差,Oppenheimer 直情佳作
咁樣一齊推係件美事

問題依家都唔係特登要踩
而係想人點讚先

講返起都好笑,媒體場出左之後
鬼哥睇乜戲俾啲followers問套戲好唔好睇
佢話套戲唔可以單純用好唔好睇黎評價

嗰陣清一色讚到天上有
我之前已睇試映,都有暗示過好難睇
我仲以為之後剪過好多執過好多,所以啲kol 讚到曉飛
點知最尾係有執過下,令件事由fail 變成合格
但都唔係話好好睇
咁就明點解鬼哥咁答
感覺上娛樂性豐富過套戲
經歷過賀歲片必爛的年代
eg.賭城風雲系列,黃百鳴系列,葉念琛系列,西遊記系列,棟篤特工,乜代宗師,超神經械劫案,衝上雲霄等等等
今年3套都算水準以上啦
至少睇完唔會叫回水
點解唔可以3套都一齊好呢
覺得好嘅你可以發掘佢優點黎講嘅
咁係最好
中意嘅又可以講,唔中意嘅都可以講
最緊要唔好踐踏其他人睇法
但同樣道理,又唔好expect 人人都要推晒3套
比起試映好左唔代表真係好好嘛
至少我唔覺得好
我睇到尷尬癌發作要做化療,想拎返多少湯藥費
呢幾個月想睇戲再開app都冇邊幾套吸引 淨係睇左金手指
新年想睇臨時劫案又冇乜場
希望紅毯先生會多啲場啦
如果上年有睇《第八個嫌疑人》咁我心目中就會係
年少=第八>白日
可惜2024先睇,第八暫時係我bp
勉強叫做四日數,睇睇比例對翻估票房接龍,睇睇同之前估果陣爭幾多
2000/1000/500(暫時)
飯戲2/盜月者/臨時劫案

妖治:4000/3000/800
吉夫藥:2200/1500/1800
羅富:5000/2500/1200
古明軍:3500 / 3500 / 1500
Shiyu:3700 / 1250 / 1100
冇: 3000 / 1200 / 900
和仔:2800 / 1001 / 800
牙痛:7000/2000/1000
本馬:3000 / 2400 / 1200
[/quote]
睇套戲姐 大家咁撚嬲
搵日要睇左佢先得
第八我2023睇
講feel我最鍾意年少
但BP我揀命案,其次第八
臨時嘅口碑反映到喺票房同場次未
真 都唔知做乜
琴日睇左紅毯優先場
完全唔明點解上面要排賀歲檔送死
成套戲真係太影迷向
變咗一票難求
好搵唔搵搵金磚發行
心雄lor, 好地地照舊23年11月上應該唔駛大仆
華人觀眾似乎都幾唔接受meta cinema呢個潮流
明明大陸都一早上左畫
唔撚知邊撚個天才決定要年三十先開畫兼冇優先場
睇黎過多十年呢套野可以平反
咁佢係海外幾個地區一齊同步賀歲檔既
頭兩個月就有4套戲破千萬
好事黎既
Ps金手指我當上年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞