PS5 《Stellar Blade 劍星》4月26日推出

998 回覆
55 Like 48 Dislike
你打得完呢隻demo 點會搞唔掂Lies of P 我覺得難度兩者唔係差太遠

望實對方隻手 落黎先禁實防制 唔好即鬆開 慢慢片 記下d動作節奏 已經夠打哂 來來去去都係得兩三招變化 死多幾次點都贏到
好少好似畢幫隻人馬咁癲20幾招變化

死好閒 ego乜鬼 打個機都咁上心 洗乜理人點睇 自己開心咪得
ego佢應該係講緊lop入面啲錢ergo
個個男仔都會幻想自己係acg主角
依個真,唔多唔少都會有
打錯字
我真係打得完又無咩點死
但打Lies of P我摸唔到個節奏
淨係係火車站都死咗百鳩幾次

所以我幾鐘意劍星多啲啲
Lop的確係再難啲
個人覺得parry嗰個timing Lop仲窄過隻狼

不過未至於玩唔到嘅,掌握到個節奏之後就會好好多
Lop都係近年少有高質素嘅魂系驚,絕對值得一玩
珍, 佢個反應要比隻狼快
但隻狼攻擊手段都係要靠parry隻怪
如果劍星都係咁就真係難到媽咁
劍星比Lop更加有隻狼feel
鍾意parry嘅話真係好撚爽
我無玩隻狼
就咁講體驗我覺得劍星parry係爽啲

Lop parry唔完美的話會扣一大條血
劍星相對扣少啲 可以捱耐啲搵機會反打

先利申 近一年兩次開始打機
對其他遊戲體驗唔多
同埋 會比較容易手殘

不過我覺得佢無大量政治正確 係值得支持
劍星機體係勁d 同埋LOP多D快慢刀 係幾煩
LOP試下唔理完美parry其實都夠打 擋到最尾爆擋 隻BOSS通常都咁岩會停手 再頂唔順 用掉道具易好多

我都覺得Stellar blade真係幾掂 有隻狼parry既爽感之餘 唔洗好似限死你要慢慢一刀一刀咁chok佢打返你 可以自由連技
咁你真係要試吓玩隻狼個人最鍾意嘅驚
鍾意劍星嗰種parry嘅話一定會鍾意隻狼

趁仲有成個月先出劍星,依家玩隻狼就啱
我個陣打火車站隻大怪 一路擋一路俾佢扣大大條血
所以我打到黑人問號 感覺好難上手

帶返頭盔先 係我唔熟魂系 唔係佢唔好玩
比佢扣血姐係冇parry到,Parry到嘅話個聲同啲火花會唔同
Lop parry個timing係好窄,要練

不過Lop唔似隻狼,唔parry都可以打得贏
如果真係掌握唔到佢個parry嘅話就試吓其他方法
所以LoP我係有啲奇怪 展開防禦嘅動作但擋唔到咁
打咗好多次 結論係感覺上都唔係好對口味

我覺得劍星 唔打都應該要買嚟支持下
停車場果隻boss打左好多次先險勝
Boss挑戰果隻真係搞唔撚掂
我都打唔贏隻鏈鋸boss
試多幾次 記熟boss連技就打到
真係好撚似
demo 睇劇情係咪無得暫停?
FF7我都未爆
啱啱先完CH11 清晒所有地圖探索
啲小遊戲都係唔追最高分,太燒時間
禁手制playstation logo制可暫停
韓文其實好多詞語都似廣東話
比起普通話仲近古漢語
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞