[開蛋][多圖]50蚊高達扭蛋(2)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
P Bandai 又gp03
係日本買齊set同盒裝住
好正
想知抵唔抵買?
Link?
好似仲冇NEXT 果隻咁多 PARTS ..........
NEXT 果隻 飛彈盒 可以有一個可以甩出嚟.........

私人珍藏
Next時期最癲峰嘅作品
入邊隻GP03s可以成隻拎出嚟
但佢對家綠螳螂就整到有d鳩 (同GP03D同一套魂限)
整體而言,Next歷史入邊就只有FA獨角獸可以挑戰到GP03D嘅癲峰程度
Mobile Suit Ensemble 係未大隻過 FW

新人報到 以上兩隻都好滿意 但某d位好鬼鬆(新自護個頭 EX-S腳甲)
個人只儲FW既EX系列 暫時入左3隻(屌你笨大買左普通版GP03D又走去出隻水印版)
下個目標係魂限既Deep Striker 搵得好辛苦

新自護號要加埋個精神圈先正
#439 post 咗,自己爬文
就咁睇仲以為隻exs係nxedge style
btw隻新自護好正
冇訂..而家散買擴充包都300蚊 唔捨得
YEAH ~~~ 我都興幸當日有入到呢SET , 好正 !!!
http://blog.goo.ne.jp/skp816/e/fb18fb77daa2ef99f75647f28c5f6994
http://blog.goo.ne.jp/skp816/e/8133c3614a0881154c7052dd312ea29c

FW隻GP03S一樣做到可脫式,
雖然我係扭蛋死忠,
但多零件MS/大型MS/MA黎計FW都會贏扭蛋系
而且FW仲有個配件包俾雪櫃同綠螳螂,
又出埋GP00補完成個GP家族。
全塗裝vs可動性
FW堆CORE/EX站屍已經霸氣

結論係狂買FORTE等佢可以再出一次更靚嘅GP03D

睇嚟有d難
而家笨大都唔志在出forte,睇佢每集隔咁耐就知
對比返以前出next嘅密度就知,以前next我幾乎每套都儲齊
forte又係唔爭氣,前3集除咗hi nu之外,其他都唔值30蚊,係第4集叫有番少少水準
而家forte又畀埋mse之父打理,forte想出位似乎比較難
btw做乜攞部dash嘅FATB扮係forte
扭蛋部主管K澤本身就係盒蛋部掉過黎,
年幾前仲係一潭死水嘅扭蛋部,
而家幾個系列都叫大熱MSE、FORTE、渣古頭...
可以睇得出K澤係有能力嘅。

當然FORTE對比MSE而家係弱勢,
而且品控同200YAN嘅NEXT都有段距離,
但以我個人角度仲接受到。

30蚊係因為衰記食水深玩10算,
如果出旺角/淘寶買都係6~8算,
除咗番炒NEXT系列機,
都開始補完Hi-Nu、夜鶯、不孝子、BD、蒼白騎士、
戰國七人眾等等前系列未出嘅怨念機。
係FW NEO極速收皮下,
僅餘嘅SD造型繼承者FORTE仍然有牙力,
可以同MSE/FW做到良性競爭
如果可以走到同NEXT差唔多遠/更遠,
GP03D/FA UNICORN依類人氣機好容易再放落魂限呃錢

DASH 08/DASH P04兩彈過渡期,
K澤都有份再監修,
放埋一齊玩都唔會太大差異性。

真相係無論NEXT/DASH/FORTE好多我買咗未拆哂
老實講,next嗰陣我接近一出就買,評價都唔使睇就直接買,因為係質素嘅保證
但自從next 22 (zeta,鐵奧嗰彈)開始,就有d縮沙,但都照買,因為出咗turnA, turnX, 須佐之男呢d正機,最後由第1彈買到佢收皮嘅24彈
到dash, 買咗第1彈 (神高達)就冇再屌,因為實在太差
係第6彈有w戰記個兩隻紅藍戰士我先至買
到forte,又係買完第1彈就冇再買,都係覺得差,但今次forte04就忍唔住買哂全套
不過老實講,呢排買咗mse 2.5,有trans-am嘅oor,真係好高汁
忽然覺得mse係forte嘅頭號對手
唔計可動性
其實論質素同上色
mse係咪差過FW好多?
呢個真係唔知
我converge得gn flag同里歇爾
mse又剩係得2.5彈
真係冇得比較
你問其他巴打會好d
通販版黎講兩邊差唔多,
EX黎講暫時得FA UNICORN同青椒可以比較,
都係兩邊差唔多,
主觀上比較鍾意MSE嘅FA UNICORN同青椒。
CORE系列當然FW>>>>>其他

利申無收FW系列,
MSE果兩隻連運輸盒都未拆

中立D嘅對比
最下面嘅巨人手臂同強化型迷惘紅唔計,
因為係大陸神手改件黎
https://tieba.baidu.com/p/5280204678
之前普通ver隻gp03正常價幾錢,諗緊訂唔訂魂shop果隻...........
NEXT 22就係NEXT死因,
果彈將產線搬咗去越南...
日本炎上退貨潮
出埋系列終結者TURN A 完

DASH去到第5彈古辛先叫有少少誠意,
貴咗100YAN質素不升反跌,
不斷翻炒NEXT機體又高NEXT一節,
第7彈梅利克斯偷工減料,
無咗設定圖個盾劍,
槽點太多無力回天

MSE係正嘅,
TR-6丹迪萊恩II都出到,
已經去到為所欲為,
上面巴打話V2A 3500YAN,
我無理解錯係K澤講笑,
下面有幾句話會放落通販第6彈

btw MSE同FORTE而家日本果邊都幾好賣,
只希望K澤會正視FORTE問題,
唔係淨係關心親生仔
唔使諗一定買最新隻core gp03d, pbandai都係賣260
y拍嘅普通ver. gp03d都要375,淘實連運費最少3嚿水
況且我見佢core版多咗好多水印
無端端見到,好似幾抵玩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞