[開蛋][多圖]50蚊高達扭蛋(2)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
有無師兄換蛋
有多TR-1, TR-6, 報喪女神, 京寶梵

想換/收part04武器set, part04飛機, part01渣古, part00渣古/高達

TG
https://t.me/kyle_kaicow
有冇人share改造?
有冇人share改造?

例如?
有冇人share改造?

呢啲算唔算
[q uote]
有冇人share改造?

呢啲算唔算[/quote]
請受細佬一拜

我覺得D武器,槍呀果D個色太膠反哂光咁,
見你D槍都有上返色, 想請教下
1) D武器太迷你, 就咁上灰再上色會唔會蓋左武器上面D紋?

2) 女妖如果想上線, 係咪應該上淺啡?

唔該哂
[q uote]
有冇人share改造?

呢啲算唔算

請受細佬一拜

我覺得D武器,槍呀果D個色太膠反哂光咁,
見你D槍都有上返色, 想請教下
1) D武器太迷你, 就咁上灰再上色會唔會蓋左武器上面D紋?

2) 女妖如果想上線, 係咪應該上淺啡?

唔該哂[/quote]

如果經油太厚可以開稀啲
我就無咁好心機,用gundam marker基本上唔會厚得去邊,但筆頭大就難油啲,要啲心機

女妖上線基本唔洗諗
一嚟紋理唔深,你見隻綠角上線都唔會有清析線條
只係加陰影咁
二嚟係黑底問題,我試過用黑色上
兩隻擺埋一齊會見到少少分別,真係好少
如果淺啡色會唔會好怪
陰影淺過實色
有沒有巴打有女妖多可以放售??

謝謝

TG kyle_kaicow
我想問下同FW有咩分別

到底係 forte06 定 ex04?

到底係 forte06 定 ex04?

應該 FORTE , 隻腳短咁多...........
PART 4 感覺好過 part 3

隻 nu 可以 夾架飛機變 HWS
仲有武器 set 加埋 火箭炮同 牛油炮 落去 完整哂..........
BTW , 架機 一開始真係要摸一輪先識砌............
冇組裝圖真係有D 難度...........

隻京寶梵 好正 !!!
雙散彈, 隻火箭炮 , 仲有條地雷鞭............
砌完出嚟 好滿意 !!!!

隻 TR6 未砌.........
對上一隻 TR1 真係麻麻...........

仲有武器 set 加埋 火箭炮同 牛油炮 落去 完整哂..........
BTW , 架機 一開始真係要摸一輪先識砌............

隻京寶梵 好正 !!!
雙散彈, 隻火箭炮 , 仲有條地雷鞭............

係咪冇人知有說明書係官網...

隻京寶梵 好正 !!!

搞到我好想入手

入啦
利申:雙入左04
訂左兩套05
準備衝兩套2.5

隻京寶梵 好正 !!!

其實就算冇説明書都唔難估點砌,
況且有蛋紙畀你參考,
上網搵下都有圖俾你睇
有無巴打有一set02放?
真係好on9
出果時唔買/訂,兩個月後已經要食炒價
焗您要追晒咁多套咁

隻京寶梵 好正 !!!

其實就算冇説明書都唔難估點砌,
況且有蛋紙畀你參考,
上網搵下都有圖俾你睇

真係一言驚醒夢中人.........
認真........真係唔為意有........... .
頭先上官網 見到 nu gun 果個位, 我以為係 合 HWS 果個..........
click 落去先發現原來有.............

盡晒力
有限度修改

改埋關節

盡晒力
有限度修改

飛機有冇得還原?

改埋關節

其實我覺得波波joint某啲動作見骨唔靚, 所以唔改了

盡晒力
有限度修改

飛機有冇得還原?

個背翼還原唔到, 切開左
要還原就要加joint
而且還原一定要拆散, 唔可以靠"變"
除左翼無野要整爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞