[開蛋][多圖]50蚊高達扭蛋(2)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
考慮中...

只可以講... 冇浮炮唔值呢個價

笨大食屎啦
本身又冇浮游炮
之前pbandai.hk仲定價300
而家又改返230
荒唔係太貴冇人show佢乜
利申 買咗重高,抵玩兼愉快玩樂中

RX-0 3號機

對角 fail

RX-0 3號機

對角 fail

得閒再改靚啲
已經用報喪角改左少少

RX-0 3號機

對角 fail

得閒再改靚啲
已經用報喪角改左少少

攞佢或者 HG PHENEX 對角改其實好 match
唔想殺肉一係用膠板砌

呢隻係㗎仔用 HG 角改

https://twitter.com/gpxjpex/status/827135943400239105

RX-0 3號機

對角 fail

得閒再改靚啲
已經用報喪角改左少少

攞佢或者 HG PHENEX 對角改其實好 match
唔想殺肉一係用膠板砌

呢隻係㗎仔用 HG 角改

https://twitter.com/gpxjpex/status/827135943400239105

呢個系列咩都好 但最失敗係對手唔可以打橫郁

自己改其實唔難

佢出得太完美就冇借口出新系列啦

自己改其實唔難

你又啱

自己改其實唔難

你又啱

就係Next系列太完美
所以搞到上一代Dash同而家呢代Forte畀人屌柒
係Forte04叫高汁d
上幾彈嗰d完全唔值30蚊

自己改其實唔難

你又啱

就係Next系列太完美

Forte 01隻hi-nu靚到 我有儲開forte 係02最撚差

自己改其實唔難

你又啱

就係Next系列太完美

Forte 01隻hi-nu靚到 我有儲開forte 係02最撚差

贊成 forte 啲機真心唔差
反而 Dash 個膊頭位有啲奇怪

自己改其實唔難

你又啱

就係Next系列太完美

贊成 forte 啲機真心唔差
反而 Dash 個膊頭位有啲奇怪

關節累事
係唔係我要求低 見撚到DASH同FORTE一樣定價
我覺得FORTE真係冇問題
特別係大蛋個D
特別係大蛋個D

好有問題喎
Forte03粒大蛋不孝子,上色尚算ok,但係上色仲係冇20蚊嘅next咁好
膊頭同本體打窿打得唔夠入,搞到膊頭關節有條極大嘅縫隙
仲有眼罩打窿又打歪,搞到有射喱眼
特別係大蛋個D

好有問題喎
Forte03粒大蛋不孝子,上色尚算ok,但係上色仲係冇20蚊嘅next咁好

你兩個個名
特別係大蛋個D

好有問題喎

膊頭做到無縫 對手咪冇咁高可動 只可以上下扭
特別係大蛋個D

好有問題喎

我覺得 forte 個膊頭關節已經改善左好多
反而forte 再下一代 應該搞搞 肘 嗰關節
難combine做一舊 已經算
有啲入前臂嗰位 仲要勁難

Forte
forte 04 隻bd-1同埋pale rider其實唔錯
BD-1本身無乜塗裝位所以QC問題相對少好多
Pale Rider就炒唔起,皆旺跌到$20就有。呢個價錢有雙武器+盾+兩種頭罩仲抵玩過next
成set最失敗返而係BD-2/3,搞到成set無啦啦貴到傻咗
特別係大蛋個D

好有問題喎

我覺得 forte 個膊頭關節已經改善左好多
反而forte 再下一代 應該搞搞 肘 嗰關節
難combine做一舊 已經算
有啲入前臂嗰位 仲要勁難

Forte04用到膊頭無縫,但係又唔會話對手郁高唔到
forte 04 隻bd-1同埋pale rider其實唔錯
BD-1本身無乜塗裝位所以QC問題相對少好多
Pale Rider就炒唔起,皆旺跌到$20就有。呢個價錢有雙武器+盾+兩種頭罩仲抵玩過next
成set最失敗返而係BD-2/3,搞到成set無啦啦貴到傻咗

根本on9
全set qc最渣應該就係BD2同BD3
有D位好鬆
不過都仲高汁過前3彈
特別係大蛋個D

好有問題喎

你兩個個名

今次我自己最鐘意係鳳凰
我覺得dash同forte既最大分別係選角
好多next出完冇耐既機 dash又再出過
又唔係出得靚喎 好似forte咁多d武器咪好
但佢又唔係
Dash一開頭個d武器少 d白色就柒撚到喊
睇隻nu同78就知
屌佢老母收皮個彈全部都係舊野黎
一係就昆鳩走個盾 一係就一隻拆開三隻黎賣
唯一靚既全部起pb
隻psycho渣古我幾鐘意
Forte同佢相比真係少好多缺點
一開隻hinu就覺得唔撚同級數
Dash由第一彈出已經好撚多人叫佢收皮
叫到全uc個彈終於肯收
但forte仲未去到呢個地步
不過我比較希望佢出dash同next都冇既機
好似三隻脈衝 dx wztv 閃光 vdash
Btw neo係唔係已經確定陣亡
完全冇晒影
當初ensemble neo fwconverge# forte
差唔多一齊出
最唔睇好ensemble 最睇好neo
估唔到結果完全相反
完全冇晒影
當初ensemble neo fwconverge# forte
差唔多一齊出
估唔到結果完全相反

Fw sd gundam neo?其實幾高質,好似冇再見有下一彈既情報
完全冇晒影
差唔多一齊出
估唔到結果完全相反

應該陣亡的了 佢個主管H 得罪太多人 係扭蛋部時 就係DASH NEXT系列個陣時~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞