[開蛋][多圖]50蚊高達扭蛋(2)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
有冇人覺得d扭蛋越黎越唔好砌
ensemble又好 forte又好
砌第一隻就手指痛 冇心機再砌
ensemble都仲好少少
forte膊頭同個身個joint
我砌伊夫利特嗰陣砌到想扔撚左隻野

ensemble 琴日第一次見, 感覺還可以
FORTE 由01砌到最近04我真係屌晒鬼, 次次都砌撚到手指痛
入完成SET 04我砌撚完同BD1就無心機砌埋其他

黎緊應該轉玩ensemble算

我都係砌左bd1同伊夫利特之後冇砌
對上隻forte 天狼都冇乜野
隔左3 之後成套入4
難砌到 仆街仲以為買錯翻版

FORTE 由01砌到最近04我真係屌晒鬼, 次次都砌撚到手指痛
入完成SET 04我砌撚完伊夫利特同BD1就無心機砌埋其他

試下用扭蛋殼當鎚仔用

入完成SET 04我砌撚完伊夫利特同BD1就無心機砌埋其他

試下用扭蛋殼當鎚仔用

其實識玩嘅真係唔難砌
膊頭關節可以好似上圖咁砌
手肘關節可以對好位之後,用站台壓落枱面,咁就搞掂埋手肘關節
之後到插關節入窿
如果d窿太緊,可以用風筒熱風吹嗰個窿,然後再插入去,會易好多
p.s. 如果遇到d膠件彎咗,都可以用熱風吹
開熱水幫佢地沖涼再砌係常識啦

呢個都ok

呢個都ok

不過次次我首先會自殘一下先用其他招
Next, Dash, Forte
Dash就咪撚提啦
我覺得Forte算易砌咗,起碼有工具幫手砌
以前Next個膊頭關節仲惡頂
同埋個人覺得Forte嘅膠已經好過next嘅膠
forte嘅膠對溫度比較敏感d,玩家比較易用熱風幫彎件做微整形
Next嘅膠就硬少少
有無人會買太空母艦?
有無人會買太空母艦?

你講FW 個個木馬? 已訂亞版
多數唔睇紙 唔知可以咁用
係屋企就有熱水風筒 公司得對手
多數唔睇紙 唔知可以咁用
係屋企就有熱水風筒 公司得對手

每次砌FORTE 真係好地獄 UN 入去D 關節位 真係禁到我隻手紅晒..但禁完入去又鬆到死好易甩
有無人會買太空母艦?

你講FW 個個木馬? 已訂亞版

但係好貴呀,仲諗緊買唔買
其實V2AB點出架 唔想訂左05先出EX06

咪好似上面隻迪士尼咁 PB賣散件 訂啦實唔會連主體

nu得果6粒浮遊2個支架都夠膽賣$140,
嘩今次有裝甲wo,大炮wo,
我估都起碼$200起

btw 收聲呀拎走我啲錢呀.jpg

nu得果6粒浮遊2個支架都夠膽賣$140,
嘩今次有裝甲wo,大炮wo,
我估都起碼$200起

btw 收聲呀拎走我啲錢呀.jpg

應該就唔洗既 我諗都係咁上下價

大阪入左,除稅後6500Yen
算拾到寶了。

炒到咁貴 香港一開賣果陣2舊水入手

算拾到寶了。

炒到咁貴 香港一開賣果陣2舊水入手

我冇訂pb , 出貨後食現$300入

早輪玩厭放返出去 $600

算拾到寶了。

巴打大阪邊度入?
我年尾都會去大阪
求地址
手多扭part 04多左隻飛機求換nu gundam
蛋殼膠紙都未開過
https://t.me/chauyu
全新Z換TR1
https://t.me/osplxp12
嗚嘩!扭蛋都出 GK 件

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞