家用美容儀(6)

495 回覆
1 Like 0 Dislike
請問知唔知韓國有冇門市?我三月中去想入手pro
剛入手試用咗佢跟埋嗰支穀胱甘肽
勁lup
個步驟係乾咗就補精華直至5分鐘完?
之後再搽返後續skincare?
我見medicube hk個youtube上咗booster pro教學,係咪即係香港就有

利申有曬medicube咁多部(除咗body shot)所以冇諗住買pro
有枝粉紅色唔錯
我揾代購買
所以唔知有無門市
唔可以乾呀
用完會洗面先/抹返面,再搽平日skincare

$2258好似暫時搵到最平
今日仲有?
有啊
諗緊要唔要等埋香港個價
香港個價到時使唔使3K?
仲要搽?
唔係用部機碌完已經取代左人手搽?
我當fu mask,fu完點都要搽返油掛
而且好個人姐
你用完可以乜都唔搽
我係12月中買咗yaman m22 around $6000
用咗兩個月,分享下啲感受

導出:唔錯,但我自己覺得一部導出導入機其實好平,我十年前買都係幾百蚊就有,雖然話有埋rf但又有種到喉唔到肺既感覺

導入:多數fu mask時用埋,有用埋美白mode但我覺得效果唔係幾顯著。補濕效果唔錯!

上面兩個有埋rf,因為我本身額頭細紋都多,用咗兩個月,暫時我見唔到任何效果
同一時間我有baby fat,瘦面既效果我都覺得唔顯著,男朋友可能想我內心好過啲不斷話有瘦咗朋友就唔覺有咩分別

Ems:電得幾舒服,如果成日笑既人可以用嚟幫手按摩下肌肉,之前有試過其他朋友既ems機第二級已經好L痛,但呢部唔覺得痛!
我自己都有啲cheap cheap脈衝機,個啲當然唔敢用係面到,但其實個感覺係差唔多。
麻煩既係因為要導電塊面一定要濕,如果用爽膚水既要keep住補勁忙

Eye:rf+ems,都係電得幾舒服,眼紋好似有淺少少咁,唔錯。同樣地啲cream又會乾,所以又覺得好忙

藍光(cold):我覺得呢個係成部機最有用既功能,一嚟m有石頭瘡對住佢嚟射足咁耐,大概2-3日就會無咗。生過幾粒都係好快搞掂

我自己唔太鍾意佢導出導入一定要跟埋rf,因為有時rf我只係想做下巴個啲位,但係佢強制你一定要開埋

紅光mode都係無乜用咁,我寧願買紅光機

結論:部機唔係唔好用,我覺得用落體驗唔錯幾好玩,$6000如果係跌咗都無乜所謂既人,就真係無乜所謂。
但如果筆錢有更好既用途,或者真係佔唔少既生活支出既,不如就睇下其他有冇更加好又平啲既機。
例如如果係黑頭多想做導出導入,我會寧願淨係買部導出導入機。做rf就淨係買rf,紅光就淨係紅光。
特別係想講紅光,因為呢樣野係要keep住照而照既時間唔係話幾分鐘就有用,但其實呢部機無可能連續用到半個鐘(無電)+你拎住半個鐘(重)。所以我覺得呢個mode係雞肋
有無人買左Vitalift EH-SR85
諗住下個月去日本睇下
我買左 開心使用中

唔知幾錢
有啦咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞