[最後兩集]GOT權力的遊戲第七季討論區6

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
ww龍可以點打

用Dragonglass / Valyrian steel 對龍好似怪怪地

要問西后借武器
再配dragon class

JON飛把劍去插撚死NK done!

以依家咁爛既情況 分分鐘9up成真
連登真係好多編劇
有你地香港唔會有tvb

個撚個都神探咁駁故

GOT唔應該係咁
應該要我地諗唔到
嚇到呆撚哂
但又合情合理
咁先叫GOT
下集開場白
下集開場白

下集開場白

下集開場白

下集開場白

我覺得呢幾集提利昂啲計謀差左好多
一開頭獻計圍king's landing 間接失high garden 同西恩
另外我又唔明點解要捉隻死人比瑟曦睇 又間接斷送左一條龍
winterfell條線係差左d
捉wight呢條橋係on9
uncle benjen鋪咁耐出黎比人秒係弱智
不過night king飛槍同拉龍上黎真係唔覺有咩大問題....
winterfell條線係差左d
捉wight呢條橋係on9
uncle benjen鋪咁耐出黎比人秒係弱智
不過night king飛槍同拉龍上黎真係唔覺有咩大問題....

jon on99打wight唔上龍係jon弱智 不過佢果陣未知night king可以勁到殺龍 都算係情有可原既...
下集開場白

順帶一提啦, 今集冰雪大戰既拍攝難度係前所未有咁大;

即使編劇寫到個合邏輯既故事出黎, 但變到好難拍得真實, 你地咪照樣衝出黎挑剔呢樣嗰樣

結論: 一定唔係連登仔口中講既垃圾, 但時間倉促之下又冇grrm guide住我係接受既

冇人話一定要大場面先好睇喎
第一季一個大場面都冇啦,咪一樣hit起
我寧願佢唔拍咁多大戰搞好啲個劇本
你對劇本冇要求唔代表其他人都冇
捉鬼敢死隊咁弱智既劇情叫人點接受

同意 ned 死,red wedding,sand snake 爆頭,jon bb 過鏡變jon 大個都好好睇,好睇在於劇情意料之外,唔係大場面

今集都好意料之外呀 jon殿後 uncle唔上馬 真係估佢唔撚到

係爛果隻估佢唔到
估唔到佢夠膽死咁爛

依part真係笑撚死人 明明真係兩個可以上去
諗唔到一個送死既理由

幫jon拖延時間姐
一開頭獻計圍king's landing 間接失high garden 同西恩

根本成套野係由決定捉wight開始膠化
今季搞乜.........
D 劇情搞成咁.............
舖過D 線唔見哂............

euron 同 grey worm 唔知去咗邊.............
捉鬼敢死隊 做乜膠嘢..............
搞咁多嘢係為咗死條龍 ??

sam 架馬車又唔知要行幾耐..............
其實NK如果瞄drogon
之後另外條龍飛落黎擋
成件事會合理同淒美好多

屌你唔早講?
上年一早email去hbo啦

諗落其實幾TVB

最好係nk其實係瞄龍后
條龍去擋

總撚知就唔應該有個靜止目標唔瞄
瞄個遠啲飛緊既目標啦

冰龍個度nk用自己能力喚醒佢飛返出黎仲正路佢搵人拉

咪係 明明好多位處理好少少已經唔會咁膠

nk對住個湖
咁樣

都無咁嬲
冰龍係噴冰定噴火
冰龍係噴冰定噴火

應該係火 不過啲火應該係藍色

屌你唔早講?
上年一早email去hbo啦

諗落其實幾TVB

最好係nk其實係瞄龍后
條龍去擋

總撚知就唔應該有個靜止目標唔瞄
瞄個遠啲飛緊既目標啦

冰龍個度nk用自己能力喚醒佢飛返出黎仲正路佢搵人拉

咪係 明明好多位處理好少少已經唔會咁膠

nk對住個湖
咁樣

都無咁嬲

又抽ss扭屎忽花
冰龍係噴冰定噴火

應該係火 不過啲火應該係藍色

x噴 y噴
今集佢地用左大約30min 徒步搜索,
遇到喪屍群後條友跑返去the wall ,快過徒步,大約用左10min 跑到返去,
渡鴉飛左大約10min去搵龍母,
條龍飛得快過渡鴉又好正常。

條龍飛去徒步30min既距離真唔駛花太多時間,
都唔明大家屌乜鬼。

夠varys 慘
直情變左路人甲

夠varys 慘
直情變左路人甲

作用同LF一樣
遇到喪屍群後條友跑返去the wall ,快過徒步,大約用左10min 跑到返去,

都唔明大家屌乜鬼。

有個論點係
自殺小隊如果學你話齋30min就搵到ww
咁點解ww行左幾個season都未到wall
當wall有魔法掂唔到 但班ww係直頭無出現

都唔明大家屌乜鬼。

有個論點係
自殺小隊如果學你話齋30min就搵到ww
咁點解ww行左幾個season都未到wall
當wall有魔法掂唔到 但班ww係直頭無出現

未夠凍行唔到,winter is coming
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞