[最後兩集]GOT權力的遊戲第七季討論區6

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
明明前兩三個月先開始追 都係唔記得龍母條仔點死(Daario Naharis)
明明前兩三個月先開始追 都係唔記得龍母條仔點死(Daario Naharis)

無死,留左係海對岸

係咪幫佢守城

無死,留左係海對岸

高級兵長

無死,留左係海對岸

係咪幫佢守城

tyrion話驚龍母帶個lover去westeros唔體面,所以就留左佢去meereen守城
其實佢都想跟住去,但龍母唔比,簡單d黎講就係比人飛左

比人飛左但都叫上過
同可以返黎但上唔到的好人卡騎士
邊個慘d?

另外灰蟲子點解無j
不記得了
大家覺唔覺,點解joh要派個gendry去送信,根本就應該bran天眼通睇到然後送信,用bran個署名點都有影響力過隻私生子或者d學者喇
係winter fell個cripple係咪廢架,又話自己三眼渡鴉,結果自己大佬比night king圍都唔知,bran條仆街真係冇撚用,累死hodor
大家覺唔覺,點解joh要派個gendry去送信,根本就應該bran天眼通睇到然後送信,用bran個署名點都有影響力過隻私生子或者d學者喇
係winter fell個cripple係咪廢架,又話自己三眼渡鴉,結果自己大佬比night king圍都唔知,bran條仆街真係冇撚用,累死hodor

Bran可能已經知 只不過懶係與世隔絕
d bug多撚到都唔想再講
大部分巴打都講過哂
上集都仲忍到
呢集直頭當觀眾弱智
之前有一個scene好似暗示了jon係mad king個仔

然後d人發現joffery唔係mad kinp個仔係因為頭髮

又然後第5集mad king個私生子又出現,又係黑髮

咁點解龍母同佢呀哥係金髮

sor 1999

你連mad king同肥佬都分唔清
同埋jon老豆係mad king個孫

然後d人發現joffery唔係mad kinp個仔係因為頭髮

sor 1999

笑撚死
將robert當做mad king都得
今季完全無視時間線,前幾話都可以話佢輕輕帶過,今集跑馬拉松到飛龍搵佢地好似一個鐘嘅事咁

Arya同Sansa 條線變咗tvb咁,好煩,唔想睇

應該係重力唔同,the wall外面嘅時間慢啲
唔,一定係咁

照道理,班ww大軍同城牆只有一兩小時路程,運得隻野去kings landing,應該已經冚家剷

其實我想講
Nightking百年(n年)來龜係苦寒之地係因為佢地唔耐熱,而今個冬天長夜係百年來最長最凍覆蓋範圍最大(因為今次夏天好撚長),所以nk咪出動,原因未知,可能只係因為死人必須vs活人。
第2佢地南下前都要培養下魔法/能力架,可能啲秘技要練下成熟度呢,同埋之前個25仔野人咪不斷奉獻啲仔俾nk既,雖然唔清楚做乜鳩。
第3就係長城有魔法,唔係話過就過,可能靠今個冬天/冰龍去催毀長城呢。
第4就係ww都有啲3眼烏鴉既能力,佢地就係預緊今次既時機。

sor 1999

同埋jon係mad king個孫
睇完第五同六集之後真係寧願今季冇出過
d瞬移完全破壞哂套野
不如當s6後腰斬左算

瞬移事小.. 問題係啲劇情唔多乎合邏輯 人設又崩

係 無啦啦去牆外捉隻嘢返嚟俾Cersei睇呢個idea真係好鳩
仲要係由Tyrion諗

仲有 Jon同龍媽條感情線突然到不得了
無啦啦叫龍媽 Dany 呢幕真係冷震都打埋

有同感
冇啦啦Jon Snow叫得咁撚親切真係痴鳩線

真係柒到唔敢睇

唯一可將佢合理法,就係石洞D壁畫係jon自己畫上去,jon扮儍仔,原來最攻心計

當初ned封信都一野被cersei撕左

我覺得西后既性格同強國一樣
打鳩你就係打鳩 陰鳩你就係陰鳩你 世界末日咪陷球剷
jon+矮仔會想同佢議和 個感覺真係好怪

一切都係劇情需要
如果呢個時候開打既話,西后差唔多兩秒就會GG,如果只係jon同dany一齊打White walker既話人物之間既張力同衝突就會無左,依家咁樣開打既話有趣好多,而且班屍有多條龍實力就更加平衡
arya經歷左咁多仲成個細路女咁比人反間,如果佢唔係用緊計中計引little finger入trap既話我會對編劇好失望
証明肥佬作為小說家真係好勁,可以將一個咁大既世界整到好合理又可以引起讀者既情緒,呢樣編劇就做唔到

人類不嬲係係弱勢嗰面,今集已經一矛隊死一條龍,ww嗰面仲需要多條龍嚟平衡實力?

咁你想見到3條龍係咁噴鳩d屍,定想見到帶住鎖鏈既屍龍大戰兩條火龍既場景?

如果night king準繩度高少少,或者趁條龍打緊個陣一個近攻,又可以多條龍

劇情一路鋪排既jon snow同night king既決鬥
但如果佢一個人仲大力過巨弩,黎緊jon snow接到佢一劍都好唔現實
呢個將來又會係一個大bug

可能係支矛有魔法呢,識自動導航同自動插入

劇情係on9,但你呢啲觀眾仲on9,bran而家個身份根本無須做佢認為無須既野,同埋佢仲未係全知,至少未來一定唔係,佢仲要靠wrag睇野。
同埋bran名義送信有幾撚有影響力呀屌你老母,gendry係隊員,龍母都識,半條人命返到去講有咩問題

sor 1999

笑撚死

你都分唔清啦傻系 孫你老母咩

sor 1999

笑撚死

你都分唔清啦傻系 孫你老母咩

打錯改左喇

劇情係on9,但你呢啲觀眾仲on9,bran而家個身份根本無須做佢認為無須既野,同埋佢仲未係全知,至少未來一定唔係,佢仲要靠wrag睇野。
同埋bran名義送信有幾撚有影響力呀屌你老母,gendry係隊員,龍母都識,半條人命返到去講有咩問題

3 eyes raven就係同night king對著干,如果對抗night king係冇需要,咁上一個3 eyes raven都唔洗搵bran做繼續人喇
Gendry老豆就係令小龍女頭家散,仲要流浪東方呀,佢點會在乎個打鐵仔

大家鬥on9囉

真相

笑左
慘到講多兩句都唔得就送jon snow上馬再去自殺

3 eyes raven就係同night king對著干,如果對抗night king係冇需要,咁上一個3 eyes raven都唔洗搵bran做繼續人喇
Gendry老豆就係令小龍女頭家散,仲要流浪東方呀,佢點會在乎個打鐵仔

疏囉
屌編劇囉

疏囉
屌編劇囉

關咩事
純粹係gendry 跑得快返eastwatch 搵人送信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞