[最後兩集]GOT權力的遊戲第七季討論區6

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
Jon snow 戀戰,uncle Benjamin又係冇咩對白,死前等jon知身世都好
Jon snow 把劍對狼眼 有咩意思
好似好多人不滿第6集
但我睇完又唔覺好大問題
1. fast travel又唔算好誇張,條龍用飛機速度應該幾個鐘內可以到Jon果到

2. 感情線果到Dany同Jon本身兩個都有connection(血統上,以前好似有聽過D醫學理論話有血緣關係既男女喺唔知對方係親戚既情況下會互相吸引,更何況tagarian玩開亂倫)

3. 捉wight個idea都話唔係只比cersie一個睇,可以比埋其他權威人士(eg 學城) 睇

唯一問題係leak同劇透,原本冰龍個idea可以震撼D,但早一兩個星期已經比人透晒

Eastwatch同Dragonstone相距成~1800 miles 就算你條龍快烏鴉都冇咁快啦

Citadel會派人去king's landing先算啦, 而家"maester" qyburn做queen's hand, 佢地先唔會想幫個black sheep囉, 而其他minor lords都係聽Cersei支笛架啦
好似好多人不滿第6集
但我睇完又唔覺好大問題
1. fast travel又唔算好誇張,條龍用飛機速度應該幾個鐘內可以到Jon果到

2. 感情線果到Dany同Jon本身兩個都有connection(血統上,以前好似有聽過D醫學理論話有血緣關係既男女喺唔知對方係親戚既情況下會互相吸引,更何況tagarian玩開亂倫)

3. 捉wight個idea都話唔係只比cersie一個睇,可以比埋其他權威人士(eg 學城) 睇

唯一問題係leak同劇透,原本冰龍個idea可以震撼D,但早一兩個星期已經比人透晒

烏鴉由東海望去龍石島起碼幾日時間
同埋條龍冇咩可能可以好似飛機咁飛過去
如果咁快速龍母點頂
手都捉唔實

依到真係誇左少少,但睇在戲劇性上勉強接受到 (varys上季定前季由龍母隻船飛去 3 pussys果到講句fire and blood再飛返龍母隻船就真係接受唔到)
龍母可能有龍爪手
好似好多人不滿第6集
但我睇完又唔覺好大問題

如果咁快速龍母點頂
手都捉唔實

依到真係誇左少少,但睇在戲劇性上勉強接受到 (varys上季定前季由龍母隻船飛去 3 pussys果到講句fire and blood再飛返龍母隻船就真係接受唔到)
龍母可能有龍爪手

痴鬼線
時速500km 點有可能捉得實
當你真係去到目的地
我諗你都指揮唔到
應該暈撚左
依兩三集既時間線真係亂鳩咁黎
好心啦 就算無得跟書都無理由咁離譜呀嘛
頭六季好似慢慢据緊扒, 無啦啦黎到依季變左食麥當奴(速度/質素上都係)
去捉樣本依條橋都諗得出 仲要拍埋出黎, 真係證明對crew幾撚戇鳩
依家劇情好似變左tvb咁膠
辛德拉荀莎終於出場
條龍死左果part真係on99
我明佢係想拍出黎要"驚愕"
但係自己個仔女死左, 點都show下崩潰喊/大嗌出黎啦 好無呀
就算唔崩潰啦, 即場流兩滴馬尿頂住先都ok啦 丫 你老味呆撚左係到就完左個shot
反而jon返黎仲緊要過陪左你咁多年既親生仔, 真係無邏輯可言
好似好多人不滿第6集
但我睇完又唔覺好大問題

如果咁快速龍母點頂
手都捉唔實

龍母可能有龍爪手

痴鬼線
當你真係去到目的地
我諗你都指揮唔到
應該暈撚左

你會唔會鬧骨WW冇肌肉點行動?
有啲野解釋唔到 不如一笑置之
好似好多人不滿第6集
但我睇完又唔覺好大問題

如果咁快速龍母點頂
手都捉唔實

龍母可能有龍爪手

痴鬼線
當你真係去到目的地
我諗你都指揮唔到
應該暈撚左

你會唔會鬧骨WW冇肌肉點行動?
有啲野解釋唔到 不如一笑置之

咁ww本身就係書設定
你咁講所有野都可以違反物理定律唔駛解釋
今集d 劇情做乜9, 條龍就咁死左,傻的嗎?
jon早幾集先第一次見龍母,點解今集無啦啦佢愛上左龍母既
得果幾集,條感情線到底係邊到開始
原來上一季已經無書跟?點解今季垃圾咁多?

5 季開始唔跟啦

其實由第二季起所有冇跟書既plot都好垃圾, 只不過係大部分人唔記得哂
只係記得好個D

好多人都係食成季屎但有一集好少少的大場面都肯收貨

改編就一定架啦,好難跟足,但呢季垃圾過前6季咁多係乜原因?
今集d 劇情做乜9, 條龍就咁死左,傻的嗎?

係d鋪排太on9
條龍係有需要死,變左喪屍龍,雙方實力平均d
新手
呢套野聽聞專殺你喜愛角色,一直唔敢用心
呢集俾雷神2, 未來戰士果個導演拍真係晒料
一拍埋去Hardhome, Battle of the Bastards, The Winds of Winter就知導演好緊要
新手

新手咁夠膽走入黎唔怕劇透
新手

配角死得7788
依家死剩果d都好重要
愈做愈垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞