[最後兩集]GOT權力的遊戲第七季討論區6

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
希望arya 真係扮中計
但唔知點解覺得呢個機會好微
LF 快啲死啦屌

另外真係唔明點解會話要證明比cersei睇ww 真係存在
屌cersei 點會同你聯手打 imp 無理由唔知cersei係咩人

龍母發姣果段真係睇到人打冷震 ser friendzone 好陰功

根本Cersei就算知有ww 都唔代表會聯手
佢炸q 哂教堂班人都知佢睇自己既權力重過子民
佢係為國為民既,明知打唔過龍母就唔會夾硬打要士兵去送死

捉比Cersei睇完全係為作而作

依季tyrion瘋狂派膠

屌成班都On撚鳩 邊撚到係俾Cercei睇,係比westeros 既人睇屌你老母 Iron Bank 都未至於好似咁撚On9 有班打不死既仆街打到埋黎仲去借錢比Cercei去打仗啦
捉ww 個諗法真係好無聊+冇謂
好驚之後變 全世界打ww 再大團圓結局
個走向令我諗起火影結尾
"As cold and death filled the earth, the Last Hero determined to seek out the [Children of the Forest], in the hopes that their ancient magics could win back what the armies of men had lost. He set out into the dead lands with a sword, a horse, a dog, and a dozen companions.

For years he searched until he despaired of ever finding the Children of the Forest in their secret cities. One by one his friends died, and his horse, and finally even his dog, and his sword froze so hard the blade snapped when he tried to use it. And the [White Walkers] smelled the hot blood in him and came silent on his trail, stalking him with packs of pale white spiders big as hounds — ."
係咪會死淨jon
仲有萬能連登On9偏劇們, Wight 同 White Walkers (WW) 係兩樣野黎,得閒學下英文唔好打太多飛機咁咪唔撚駛睇中文字幕睇唔明混淆完仲好撚醒屌人偏劇囉
1. 明知cersei係癲都要浪費人力物力時間去捉, 就算佢見到個ww都唔會理繼續權鬥, tyrion同vrys點解會同意咁做?
2. 組隊10個都唔夠去單挑人地成隊兵仲要生擒, 之前驚到仆街做咩突然咁有自信?
3. arya技能完全無用, 仲亂咁showoff俾lf捉到路陰佢, 但明明一開波就係學睇穿大話
4. ,devos一個忽發奇想就令genry無啦啦爆返出嚟, 仲變到成個robert咁明明之前老豆都唔想認不理世事咁
5. sam用左咁多時間喺學城, 結果用一晚時間就可以偷到打ww有用嘅書

死肥佬好賤, 明知編劇唔撚掂比個氹佢地踩
等劇出柒左個個走去買書

5其實sam本身係好想做maester所以先留係度
但佢收到bran個口信之後覺得趕唔切要快啲番去

3我覺得arya陰緊LF
LF成日用對細路既招對抗班stark
sansa又利用番佢
bran又睇穿佢
arya應該都係陰緊佢
今集真心垃圾喎
乜撚野捉隻野返黎說服cersei
係咪傻撚左呀
仲有arya條線都好垃圾
講到arya係no one又明知LF奸
但竟然咁都俾佢陰到
冇撚左肥佬都係執左撚左佢啦
以前睇got笑人睇tvb
依家就愈拍愈tvb

仲有dany點會無啦啦咁聽話
上一秒先話佢開始唔聽人講亂黎,下一秒就咁聽話肯停戰
佢咁自大又贏左場真係冇理由咁
除左話佢冧jon snow都冇其他理由
根本就係夾硬度條橋暫停dany同cercei場仗比jon snow去玩復仇者聯盟打喪屍
今季真係淪為爆谷片,除左大場面冇乜賣點

咪撚柒係
停乜撚野戰呀
咁撚多嗲不如殺上去搞掂cersei再一齊打whitewalker啦

開頭danny返黎見jon,jon問戰果
Danny答 we have fewer enemies than yesterday
Jon係勁擔憂
可能想表達Danny呢個位已經接受左JS要連結人類大軍對抗ww,不過表達得差啫
捉wight 簡單好多,第一季Castle Black 都有人捉過
不過依家所有wight 聚埋一齊就另計

不過我懷疑依家cersei根本唔使信night king都會停戰
佢都buy time 請Golden Company
依家Tyrion/ Dany 提出停戰仲有利於Cersei
arya好危險 有勇無謀
乜都未清楚 同時咁順利殺到想殺既人之後好易開始自滿疏忽
lf簡佢黎陰好聰明

on one一睇就知人有冇講大話 同埋好識講大話 另外邊會咁易俾人發現同反跟縱 擺明係扮

上季arya比waif隊一刀果集
都係個個話arya冇理由蠢撚到背叛完faceless men之後光天化日大搖大擺喺braavos街頭行黎行去準備著草
果陣幾多陰謀論 又話果個唔係真arya又剩
結果D劇情咪又係咁on9
lf簡佢黎陰好聰明

on one一睇就知人有冇講大話 同埋好識講大話 另外邊會咁易俾人發現同反跟縱 擺明係扮

都係個個話arya冇理由蠢撚到背叛完faceless men之後光天化日大搖大擺喺braavos街頭行黎行去準備著草

上季隊arya 係教佢野既師姐 樣樣都勁過佢 點同LF外行
捉wight 簡單好多,第一季Castle Black 都有人捉過
不過依家所有wight 聚埋一齊就另計

不過我懷疑依家cersei根本唔使信night king都會停戰
佢都buy time 請Golden Company
依家Tyrion/ Dany 提出停戰仲有利於Cersei

真係好膠
明明等jon snow果陣可以同時圍鳩kingslanding咁咪可以收左cersei皮先
係都要證明比全世界睇
究竟邊樣緊要d

cersei根本見到ww唔會諗世界會唔會毀滅只會諗點樣利用佢地嚟保住自己個iron throne
個世界點諗根本唔會影響佢
Gendry同Jon段對話講到自己同老豆有幾深厚感情咁,但實際上自己同個肥佬皇帝跟本面都未見過,說話都冇講過未句
好心Bran 提下佢2個姊妹
The Magnificent Seven

Euron型左一集又隱左形
好心Bran 提下佢2個姊妹

bran表示wfc lf
lf簡佢黎陰好聰明

上季隊arya 係教佢野既師姐 樣樣都勁過佢 點同LF外行

唔關waif事(唔係想講waif能力勁過arya),而係劇本寫到arya行為on9,智商低
S6果集明知得罪faceless men仲唔低調行事,用真樣行黎行去,冇哂危機感
同今集咁易上當一樣咁白痴
捉隻死人比Cersei睇真係TVB劇情黎
冇左原著加成之後成班角色智商變哂0
LF 快啲死啦屌

屌cersei 點會同你聯手打 imp 無理由唔知cersei係咩人

龍母發姣果段真係睇到人打冷震 ser friendzone 好陰功

屌成班都On撚鳩 邊撚到係俾Cercei睇,係比westeros 既人睇屌你老母 Iron Bank 都未至於好似咁撚On9 有班打不死既仆街打到埋黎仲去借錢比Cercei去打仗啦

點解個個講到捉wight淨係比cercei睇咁,捉完可以比埋學城班學士睇,sam都話學城既權威足以說服全世界
LF 快啲死啦屌

點解個個講到捉wight淨係比cercei睇咁,捉完可以比埋學城班學士睇,sam都話學城既權威足以說服全世界

本身捉呢樣野已經好有問題
上次jon打過
根本冇打贏仲要俾人打到著草
依家帶班人去捉想全身而退?
呢條橋仲要係tyrion諗出黎
Tyrion唔係唔想見到人死咩?
咁樣同叫佢地送死有咩分別
好心套野咪撚再醜化tyrion
以為睇緊英雄片
大家放低成見聯手對抗敵人

Robert個bastard既出現好怪
同劇情好似冇咩關系
onion 如果搵佢打鐵都合理d 但係好既鐵匠大有人在
例如識重制valyrian steel既鐵匠咁
搵佢去牆外面更加解釋唔到
佢地都覺得佢唔係咁好打
搵佢真係好似tvb 咁想整個大團圓

Robert個bastard既出現好怪
同劇情好似冇咩關系
onion 如果搵佢打鐵都合理d 但係好既鐵匠大有人在
例如識重制valyrian steel既鐵匠咁
搵佢去牆外面更加解釋唔到
佢地都覺得佢唔係咁好打
搵佢真係好似tvb 咁想整個大團圓

係幾怪,好似當多個打手就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞