加拿大Stream A - 課金揮手交流區(14)

212 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇人嚟緊9月讀Langara?可以connect下
有degree 點解重要做dse?
college 啲嘢就係中學打上要學嘅嘢 大學張transcript冇乜用 讀嘅嘢根本唔關事
但wes 唔會幫你對返香港d grade 同加拿大d grade
應該只係cert 你去到咩學歷level
正常你拎degree 去報,入到學校應該要考返校d assessment test 去評估返你去到咩level
Wes 好似係唔會cert 你張dse cert
正如wes 唔會cert 你degree transcript入面d course 拎咩grade 一樣
你個情況,正常係去報college 入面既assessment test
你考到一定分數,就會consider 你有science grade 12 既成績
最簡單既係,你直接send email 去學校問下
想問下有冇人係落地同時拎哂sp同owp? 入境個到會唔會剩係限你拎一種?
想問下呢排申請左pgwp嘅ching等左幾耐先收到maintained status letter

見以前啲人第二日就收到

但我上星期五交完到依家都仲未收到
我隔日收到。
不過有朋友今日都未有,佢send左email問了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞