加拿大Stream A - 課金揮手交流區(14)

208 回覆
2 Like 1 Dislike
黎咗1年半暫時總洗費應該300k咁上下
睇下你嗰科2定3個sem
3個sem嘅話就睇下最後個coop sem(多數grad cert都有coop)係咪照收原價
我嗰科就收幾百CAD
同埋要睇下住邊
之前我住hall比出面租平 車錢都慳返
c打係兩年cource,帶左above 400k?
本身都打算揾coop 2sem cource, 追過post大概都200-250k 1年連學費,你預錢係咪都預埋grad之後會有幾個月-1年錢for unemployed 食住咁?
1年 post grad 帶咗大概350k
yes, 呢舊錢係預埋grad咗之後租樓+日常洗費
想問下stream a申請時間會幾耐?假設出年26年7月先grad仲嚟唔嚟得切?
好心一樣要使幾十萬就去澳洲啦。。。。
讀得書個個都預幾十萬
澳洲最麻煩係不確定性
要5年有機會隨時又改
應該計交表唔係完成申請
Fail一科就GG
本身有大專或以上學歷又想行stream A既巴絲
我朋友間公司同一間ubc附屬學校傾好可以係apply 課程之前
幫你confirm可以transfer 到幾多credits
你淨係提供張transcript 我地就幫你搞transfer credits
係得我地先同呢間學校傾到可以咁做
其他冇一間學校肯咁做
我之前係度讀書想搞transfer credits 係煩到仆街,搞完一大輪仲要transfer 唔到
而家咁樣最多可以慳到一半學費
最快可以一年讀完個asso 課程
之後就apply 得pr
公司係有RCIC, 絕對穩陣
係真係好先介紹俾大家
如果當初我知道有呢樣野一定會報呢個,慳返一年時間同好多學費
有興趣可以add 我tg: kj924
可能我冇講清楚令你誤會
附屬學校姐係類似kongu space 咁
係正規學院
係ubc 入面上堂
Share ubc 既設施
讀完呢個asso 可以升ubc year3
絕對唔係差嘅學校
想問下practicum 幫唔幫到揾工?co-op嗰啲好貴
其實主要長租條數最大
你肯夾租或者有平宿舍真係慳最多
慢慢學自己煮 生活費有限錢
兩年就預450K啦 350-400K就會緊手啲 都冇話唔得
unemployed睇你肯唔肯做嘅姐
求其有份工儲唔到錢住但都夠生活交租

呢個2年60萬
https://youtu.be/BIVmiV1jut4
cls 呢啲你遲啲一定好難搵好工 private college質素好參差
依家啲HR已經blacklist咗好多private college 連有啲public college 已經有傳已經blacklist咗
好似話 Algoma U (Brampton campus), Seneca, Conestoga大部分HR已經blacklist咗

點都要入public college先 尤其依家經濟低迷 人口過多 搵工只會越嚟越難

你唔信就睇吓reddit 同埋 cbc marketplace
Ching可唔可以講多少少點解Seneca, Conestoga會比人blacklist
報咗佢哋個post grad
George brown college 係加拿大評價如何

收到pgc offer
全都是學店
Reddit diploma mill Ontario
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞