加拿大Stream A - 課金揮手交流區(14)

208 回覆
2 Like 1 Dislike
係呀 你唔等錢洗嘅話
可以讀完就apply pr
唔做嘢等批pr
今年過來
thank you
仲有嘢想知可以add 我tg
kj924
多謝多謝
Stream A申請左
想知得到PR後有咩野要做?
有冇咩野要update返?
今年9月都唔入學,係未就game over。
9月入學就穩陣d
如果想25年1月先入學
最好搵summer都有開既program直踩
兩年制最快讀4個sem即16個月讀完
26年5月就畢業
真係最尾車
本身有冇degree?
前日初一去飲茶 成班朋友都未結婚
無派利是🧧的習慣
其他檯的客人一黎就派俾酒樓姐姐 我地無
有d酒樓姐姐見我地唔派利是 就勁黑面ಠ_ಠ
又有少少拖住 唔上點心俾我地
(見隔離檯比我地遲黎 但點心仲早上過我地)

本身都15/16要唔要即刻封利是🧧( ・᷄ὢ・᷅ )
(主要因為依邊本身堂食就要俾tips 覺得份tips俾多少少 代替埋利是 唔需要每次唔同姐姐黎上菜都俾)

但個陣就有位酒樓姐姐上點心的時候
用唔鹹唔淡的廣東話反問我地 係咪唐人
(有少少意思話我地唔派利是🧧) 態度都幾差
就唔打算俾 ಠ_ಠ

Psಠ_ಠ 限左1.5hr交檯 差唔多等左8個字先開始有野食 但黎親都係得一兩碟 一直未黎齊
冇degree嘅話係
sorry,睇過啲治安,樓價,難民問題都係打消左念頭。
遲啲應該向東南亞發展
好似菲律賓人人質單嘢咁 冇強大祖國例如加拿大嘅話仆街冇人理你
因為人生流流長,以後創業 東南亞比較容易啲,天氣都比較適合我。
請問讀完post graduate diploma 之後,申請PR成功的話,係咪可以即時幫伴侶PR? 唔需要等住夠兩年攞到citizenship?
十分感謝
要使錢讀書嘅請去澳洲,三年後你會慶幸係去澳洲而唔係加拿大
貪快而揀一個不宜長居嘅地方,三年後你會後悔
想問stream A申請話要1年以上嘅Graduate課程,咁如果1年就畢業是否不符合資格?
早幾日收到SAIT Data Analytics offer, 想問有無人讀緊/讀完,出嚟搵唔搵到工?見到啲評論好兩極,一係就話搵唔到工完全無人請,一係就話寧願請SAIT都唔請大學生
諗緊好唔好stream B拎完個PR再讀張cert攞個當地學歷,又擔心遲啲再難啲搵工
小弟已經收左GBC grad cert offer 交埋學費

依家申請SP難左 又要攞attestation letter
如果有相熟agency 比錢揾人搞好啲?

另外篇news好似主要打擊private college
但GBC PG grad cert唔係碩/博
攞PR會唔會都有阻滯?
你講緊post grad dip?
at least 1 year 咪姐係1年都得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞