美國阿拉斯加一架Boeing 737 Max 9客機爬升期間機艙側牆其中一塊整片脫落,已安全折返波特蘭機場

286 回覆
90 Like 9 Dislike
PW engine係咪舊時海航條on9買?
A350都係啦
如果A350唔係咁遲交到機
邊撚度有人買A330neo
再望下777X幾時先出到?
都唔洗賣廣告
A350係根本冇對手
其實787同A380係兩間公司十幾年前對未來嘅願景,呢方面波音的確贏左
Airbus係勁在短時間內clean sheet整部A350出黎鬥過
但自己737max 777x又唔撚爭氣
屌個門原來之前應該已經鬆鬆地
https://twitter.com/jonostrower/status/1743536564410741231

另外同航空即時停飛全機隊65架同型號嘅機 (佔全機隊4分1)
https://twitter.com/alaskaair/status/1743539149905215718
係因為唔洗考咁多試咋

A系升級試就OK

B系要重新考
咪就係
係既話就買787啦
屌,多手入咗兩股波音
有排都冇得收機了
都未必
有時買果陣會寫 "multiple" 即係仲未定
唯一做法係追住某d 只會有特定牌子嘅航空公司黎買機票
即係首先你要係一個飛機膠先
大媽區根本冇得揀
啱啱都諗起... 成個機隊依家得6架機,訂15架
唔使咁複雜,例如大媽區現役全部737,訂咗737 MAX,咁唔鍾意波音嘅咪直接成間公司避開咗先囉
燒哂喎
香港係得大媽有737
外國搭壞人航空就好大機會搭到max
賣到咁上下換大機都食得曬,仲有747 飛短途載貨可以重好多,呢到肥仔。
好似唔係第一次甩野?
依家516 開始多info,其實真係幾好彩

機頭唔知架機著左火加intercom死哂,要crew自己判斷開後門。
仲有214斷開幾節都係死三個,仲要有兩個係因為無帶安全帶
死都唔肯從新設計架新機代737

係咁改小小 改小小 就當新機

個設計根本過哂時

由工程為本 變左由賺錢為本 等睇今次股價又跌幾多
仲要右邊engine唔識停,不停噴火花,都幾驚
之前有架 MD80 死 rudder
A380都試過爆engine停唔到,又係RR engine

不過最離譜真係無warning話engine 著火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞