美國阿拉斯加一架Boeing 737 Max 9客機爬升期間機艙側牆其中一塊整片脫落,已安全折返波特蘭機場

286 回覆
90 Like 9 Dislike
A350 已經已經食左唔少787市場
737max完全收皮
波音得返777x 可以一戰
似係dummy plug 黎
姐係個機身個cutout 就點都係度
航空公司會因應個座位佈局去揀緊用唔用呢個cutout 去裝隻門
(例如全經濟位會載多左人,可能要求多一對緊急出口)
唔用門嘅話就會裝隻dummy plug 去塞住個cutout

無論係門,定係個dummy plug
都會有足夠嘅結構完整性
阿拉斯加航空
坐嗰個冇事都嚇撚死平時都係爆窗姐,佢成幅牆冇咗
Airbus
JAL516 單嘢其實間接幫緊Airbus 賣廣告
737 max
由幅相見到,上半部起碼六個lock仲完整
岩岩先過FAA認證無耐就出事
MAX 7同10係咪收得皮
777x有排都未起貨,反而787搶咗唔少330流失咗嘅客
A350個對手係777x
787反而真係搶到中至長航程市場,加上慳油特性,廉航都會採用
AS1282 from Portland to Ontario, CA experienced an incident this evening soon after departure. The aircraft landed safely back at Portland International Airport with 171 guests and 6 crew members. We are investigating what happened and will share more as it becomes available.

178max,剛剛7個位無人坐
因為330 d 客都轉哂買350 787 (好似係)
等行家補充
有人坐冇扣安全帶真係飛撚咗出去
冇電視?cheap airline?
坐前後果d 都嚇撚死
有咩airline , 咩航班係用737 max ?
想避免下搭佢, 好似好唔安全
北美系大部分都係波音
大灣區航空購15架波音737-9客機 料4月底前開辦關西大阪航線
https://lih.kg/3323511
大灣區航空購15架波音737-9客機 料4月底前開辦關西大阪航線
https://lih.kg/3323511
其實買機票嗰陣check唔check 到機型?
除咗787 波音近年啲新機好似都好多鑊氣
唔會再坐波音機
睇過netflix套mh370 就知波音幾黑暗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞