美國阿拉斯加一架Boeing 737 Max 9客機爬升期間機艙側牆其中一塊整片脫落,已安全折返波特蘭機場

286 回覆
90 Like 9 Dislike
正常A350應該係333
A350夾硬塞343仲衰過777
不過因航實做得出
咁你睇下A359定A35K好賣d?
777X好似想食返A380退落嚟嘅flagship定位
巡航期間,前面果節cabin noise level唔過70dB,後面都係75dB左右
係,所以係有肉食
仲未計果下cabin高壓打出去可能撕開機皮
嚴重既話解體都似
佢成塊plug完整甩出,無扯爛其他結構,反而係最怕打到尾翼
唔出奇

而家睇返連深圳航空A321neo 飛國內線都有全平躺商務
因航繼續9up 話咩短途冇需要
經濟位就係亞洲FSC 數一數二緊密
無相像中咁靜
前艙就真心靜,不過個廁所好似唔㩒咁 (不過可能因航問題)

350 機尾同 330 320 差唔多
不過點都靜過77W 地震式
實際航空公司係要359 789嗰隻size 多

777X 我睇都係唔賣得多
好似因航嗰啲 大可以2班77W 變3班A359
淡季仲易keep 上座率
因航隻A21N Y真係不了
77W嘅GE90原本係80年代尾,90年代頭產物,一路推到落77W

就咁睇spec
777-8x 載油多d 仲用埋G9ex
但客人數 貨數 都唔夠35k
但35k 航程同787-8x 差唔多
似睇燃油效益都係350好
仲未計350仲可以換新engine
唔知波音波點諗
LHR那有slot
又係強國製造嘅飛機
歐洲民航業已贏
CCTVB: C919或成最大贏家
738 739 次世代算唔算係最好嘅時候
今次單野算好彩
唔知第時777x隻摺翼會唔會甩
因航d垃圾硬件好意思sell自己係精品航空賣咁貴
https://youtu.be/eWlKPSWu3zE?si=OsK6GxzZfB-EUUwr&t=36
隻垃圾777你都好意思拎出黎講
呢間垃圾面皮可以有厚
Cx Uo hx咪無737max
淨返間Hb
HB 大灣區航空送都唔搭
之前個垃圾ceo cut cost cut 到出撚哂火,而家要撥亂反正都唔知要幾多時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞