成日話香港渣車on 9 究竟係乜心態

388 回覆
814 Like 49 Dislike
睇你有冇多餘錢姐
有錢緊係有車好啦
但好多人買左車無錢買樓
唔計peak hour 中環搭三四個站個啲
其實渣車好少會慢過地鐵喎
仲要一落雨可以個身完全唔濕返到工/出去食飯已經好爽
呢d仆街最鍾意痴車坐
點解你要咁介意人地點睇?
你都係想講自己有車有女一家樂也融融好撚幸福咁姐
啲揸車撚就係咁
又要曬命,又要扮到好貼地
學上面話齋,就咁一句:我有錢。
咪得囉
講到自己好委屈咁
確實真係幾爽, 有左車, 同老婆傾計都多左

又多左D私人空間, 傾計講咩都得

笑死。 兩公婆要喺車上邊先傾到計? 你兩個係特務 定卧底呀?

你坐巴士, 會唔會不停咁講人事非, 我自己就唔會啦

自己渣車諗到咩就可以講咩, 唔洗忍到返屋企, 或細細聲講

笑死。 原來買車部份原因係為左傾計。 傾咩計? 傾事非

仲唔係講雜大大壞話?

比我就深潛啦,仲針對住傾計黎講
不如一句講哂 你地覺得渣車係高人一等咪得囉。 講埋一堆On9 9 理由都唔知做乜柒
你好似調轉左,係班無車既人覺得自己低人一等,所以先作啲on99既理由
揸benz
揸車去旺區好撚煩

係,等泊車,塞入車場,煩到
睇錢份上既姐
無錢咪唔話咁咁咁囉
而家日頭三十幾度係街等車 上車仲要同人迫 ,一陣旁邊坐個煙產或者職安真漢子(非歧視)
我都係渣車算
通常話渣車on9既都係無錢/無坐過私家車
未去外國前都唔明
去完慣左揸車之後發覺有車真係好好多
買車後好正 大大拉近時間距離
大埔>屯門 最耐半小時一定到
冇私家車仲係上水等小巴
過海太古城北角都係 30分鐘

得閒去大山飛鵝山青山公路深井爽下
反而我覺得住得僻,好少大眾交通工具通勤既話,渣車好正常,不過我就唔鐘意泊完車係停車點仲要行一段路先返到屋企,個種厭倦感好難頂

反而係外國生活時住獨立屋有車庫,泊完車隔離就係屋企門口直接返到屋內,呢d先係真正用車後既享受

有garage真係直頭可以自己整埋車
好多小事可以自己搞掂
香港就好多人連換波箱水都未必識
有錢就冇問題
住加洲
一泊車開車門就係屋企門口
揸車去旺區好撚煩

聽Fm,歌囉
有時去遠既地方,又要趕地鐵返屋企就會發現有車多好
不如一句講哂 你地覺得渣車係高人一等咪得囉。 講埋一堆On9 9 理由都唔知做乜柒
你好似調轉左,係班無車既人覺得自己低人一等,所以先作啲on99既理由

正評
仲有上到手唔識規矩 左開右開d野
呢個POST邊個有車邊個係燶西好明顯
坐車返工個幾鐘又迫又臭身水身汗又行又轉車日曬雨淋 揸車返工買到時間舒適 又可以邊煲邊唱歌 最重要係放屁都可以大大力噴出黎,搭地鐵都得既,如果你唔要面既話
確實真係幾爽, 有左車, 同老婆傾計都多左

又多左D私人空間, 傾計講咩都得

笑死。 兩公婆要喺車上邊先傾到計? 你兩個係特務 定卧底呀?

咪話左
冇車既唔會明
你都係繼續逼巴士地鐵啦燶西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞