成日話香港渣車on 9 究竟係乜心態

388 回覆
814 Like 49 Dislike
錢多 夠解釋未?
有錢緊係揸車
確實真係幾爽, 有左車, 同老婆傾計都多左

又多左D私人空間, 傾計講咩都得

使乜要同班女人手都未掂過嘅葡萄毒撚解釋咁多啫

事實, 可能我真係老啦, 做唔到憤青, 咩都嘈一餐既人

可能佢有好多個老婆
有左車
多左家庭樂係真既
邊個話有車一定溝到女......
屌啲燶閪同冇料既咪酸鳩啲有車既人囉 自己得唔到要人地都同佢地一樣 就係有呢啲心態所以先仲係咁既柒樣
事實黎
香港渣車係好麻煩
搵個位泊下食下野都唔易
不過有錢咪買車囉
無錢又要死慳死抵買車,抄次牌都喊哂口果d唔知咩心態
有車既人點會想多d人有車

仲嫌d路唔撚夠塞呀?

你係咪on9架?
屌啲燶閪同冇料既咪酸鳩啲有車既人囉 自己得唔到要人地都同佢地一樣 就係有呢啲心態所以先仲係咁既柒樣

我就倒返轉, 想無車既人繼續無車, 唔好阻撚柒住哂
淨係要搵位泊已經夠煩
連登成班小學雞連呔盤都未掂過,你識條鐵咩

你想多d人揸車定少d先

放心喎 嗰班燶閪邊有錢買車
係香港 係一定要有車 答車咪撚搞 同d人逼死
上次大埔去元朗坐小巴 等個小巴佬開車都等半粒鐘 自己渣車20分鐘都到 真係嬲

放心喎 嗰班燶閪邊有錢買車

我一路留意到高登連登都好

都好多吹奏叫人考牌買車既post

香港黎講, 多左人揸車對揸緊車既人黎講只有壞處(道路暢通程度, 同款車保費, 意外發生機率, etc..)

完全唔明呢d大愛心態係乜撚野事
揸車係一種樂趣多過用黎代步
我既人生目標好大部分同買車有關
有錢咪養一部
能力再好啲咪養幾部
搭車返工真係唔好講笑
車震呢個原因是否秒哂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞