成日話香港渣車on 9 究竟係乜心態

388 回覆
814 Like 49 Dislike
香港渣車係衰在開支貴
不過我都諗住買車唔買樓啦
繼續吹奏啦,等多啲車喺條路到

阿媽係女人嘅野你開post講做乜春,明自然明
貴就真嘅,但係用地鐵快過揸車呢個point嚟打飛機真係好柒
最後一日句中point
最後一句中point
有錢負擔到咪冇問題
最慘成班渣車都慳著慳著咁
去H&M買完再退貨拎免費泊車就不在下話啦
試過有次去九展睇戲,見到有人周圍問人借戲飛,目的就係為左免費泊車,樣唔樣衰啲啊
要慳嘅話就走去搭港鐵啦
冇咁大個頭就唔好帶咁大頂帽
車住心儀既女仔 播住自己最鍾意既歌 聞住女仔/香氛既香氣
Vs
隔離坐住肥婆 播住廢老既大戲 聞住地盤佬既汗味
迫地鐵真係好智障😂成身臭汗
我中意渣車所以咪買車 比得起錢洗乜理人點講
我有車 你理鳩得我
確實真係幾爽, 有左車, 同老婆傾計都多左

又多左D私人空間, 傾計講咩都得

笑死。 兩公婆要喺車上邊先傾到計? 你兩個係特務 定卧底呀?

你坐巴士, 會唔會不停咁講人事非, 我自己就唔會啦

自己渣車諗到咩就可以講咩, 唔洗忍到返屋企, 或細細聲講

笑死。 原來買車部份原因係為左傾計。 傾咩計? 傾事非

仲唔係講雜大大壞話?

就算個理由幾天方夜譚都好 人地俾得起啊吹咩
如果溝女黎講又點計先
係有班人專登踩渣車既人
心諗關你撚事咩 咁得閒唔去屌共狗
如果溝女黎講又點計先

邊個話有車一定溝到女......
反而我覺得住得僻,好少大眾交通工具通勤既話,渣車好正常,不過我就唔鐘意泊完車係停車點仲要行一段路先返到屋企,個種厭倦感好難頂

反而係外國生活時住獨立屋有車庫,泊完車隔離就係屋企門口直接返到屋內,呢d先係真正用車後既享受
有錢負擔到咪冇問題
最慘成班渣車都慳著慳著咁
去H&M買完再退貨拎免費泊車就不在下話啦
試過有次去九展睇戲,見到有人周圍問人借戲飛,目的就係為左免費泊車,樣唔樣衰啲啊
要慳嘅話就走去搭港鐵啦
冇咁大個頭就唔好帶咁大頂帽

有車去車震
冇既,人人都有自己鍾意唔鍾意既野,亦有部分人好鬼鍾意踩下人地鍾意既野

我冇渣車,但見到爸爸阿哥揸車揸得好開心,雖然成日話好重皮,又auto toll又領匯700蚊、油費、停車場費、保費、維修保養、更新呢樣個樣,呢排爸架車壞埋個電路板,啲窗開唔到,出入車場要開門嘟卡 ;有啲朋友又開始玩車,鍾意上山就上山、去燒烤就去燒烤,行程隨時變又唔會太麻煩,自駕遊又可以 ,車下男女朋友、朋友、家人、老人家、寵物又得

每個人都有自己鍾意既野架啦 ,每樣野又一定有好有壞

人地話戇鳩唔值咪話飽佢,自己養車滿足到自己咪足夠
如果番朝九晚五又番市區 用車真係得啖笑。

好幾次真係驚遲到要放架車係公司搭鐵去再搭鐵番去拎車。

真正既有錢好多時四點就收 去買下野六點番到屋企咪真係用車law。

香港揸車但求樂趣,要用就只係玩鳩自已。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞