成日話香港渣車on 9 究竟係乜心態

388 回覆
814 Like 49 Dislike
條街又唔你私家路
你霸多左私人空間咪即係公共空間少左

其實停收每日150蝗同自由行就唔會有人話你on9

如果政府停止每日 150個蝗家庭來港拎公屋
我每年交多一倍稅都無問題
條街又唔你私家路
你霸多左私人空間咪即係公共空間少左

其實停收每日150蝗同自由行就唔會有人話你on9

如果政府停止每日 150個蝗家庭來港拎公屋
我每年交多一倍稅都無問題

跟機

根本就大陸人多塞撚住晒條街
班on9仔夾硬扯左去有車冇車問題
當你on99好熱係街等巴士時
見到一架架嘅私家車經過
你就諗如果你係架車上面你話幾好
可以點對點到目的地

你d 例子都好友問題
揸車呢,用曬最貴最快方法
搭車呢,一定地鐵架啦,無架啦,呢個世界只有地鐵?

仲有,你叫人泊街?320? 第一,你造成塞車,全世界多得你,第二,泊街並非全部可以320,有d 位會拖車,而偏偏呢d 位就最多人要去。比警察拖車要幾多時間同錢,你應該唔會知。你想320泊街?泊遠少少行幾步啦。

請司機就避得到大部分
如果自己揸,其實未做到你講既方便囉

我上面講左我早幾年有請司機 而加自己揸返
而個post 話渣車 我理解係渣私家車 都包括請司機個啲

揸車要泊車的確未必可以泊正樓下
但都一定近過行地鐵站掛
而加你地係咁話地鐵好快好快好似唔洗計行路去地鐵站個段路喎
你有揸車你唔知邊啲係會塞到人會俾人拖走?

搭車唯一可以快過揸車咪搭地鐵同的士囉
但繁忙時間的士站排的士都有排我廢時講出尼
唔通你想我講巴士做例子?

唔係話唔知邊d 位會拖車
但係唔會好似你講到你去邊就可以停邊,320搞掂囉

繁忙時間要返工,最簡單就約定一個長期的士司機,比夠多少少錢,dc9日日有穩定客源仲有穩定貼士,搵到有肯接你唔太難。我幾個friend 都約定的士,貼士都唔使比,已經好穩定,逢星期一至五固定時間接。

點會得搭地鐵一條路?你唔識路遮

我講緊320係泊啲唔會俾人拖走個啲地方姐 而係近過地鐵站

我地想知仲有咩公共交通工具快過地鐵的士

呢個係好方法 我聽過有人約定個uber司機添 個司機仲開心唔洗分錢俾uber

頭先就話得“地鐵”
我講完就問我有咩快得過”地鐵的士”

碌返上去睇我真係有講的士

碌返上去你話唔會搭得到的士…

我話繁忙時間等的士等到pk
去美食展,真係好難搵位。

不過有小朋友,有部車真係好好多,
放BB車,餵奶,換片都起碼有個私人地方。
到底搵幾多先養得底架車
到底搵幾多先養得底架車

一個月洗4k 到ja ma

養車黎講,曼緊要有平車場,2千樓下算輕鬆
從來戇鳩都係睇佢揸咩車
無車ge人唔會明白,唔需要同佢地討論
記住以後佢叫你車佢,你就叫佢搭的士,一係俾錢

好撚中
住私人獨立屋,拍低架車直接係屋企
平時出街揸車又得,搭車又得

記得返工要返獨立屋Office 去行街要行獨立屋商場

記得返工要返獨立屋Office 去行街要行獨立屋商場

其實公司樓下有dedicated parking space 都差唔多
行街就有可能要排下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞