成日話香港渣車on 9 究竟係乜心態

388 回覆
814 Like 49 Dislike
揸車係一種樂趣多過用黎代步

香港揸無咩樂趣
出街好難泊位

其實俾得起錢泊貴啲 都無咩大問題
最多等幾架車 都仲快過搭地鐵巴士
仲要全程有冷氣嘆
確實真係幾爽, 有左車, 同老婆傾計都多左

又多左D私人空間, 傾計講咩都得

笑死。 兩公婆要喺車上邊先傾到計? 你兩個係特務 定卧底呀?

多左私人空間
未必對對夫妻都係出黎住既

陰鳩公
兩公婆連自己既屋企都未有
要靠架車黎做私人空間

我真心希望你係鳩噏
如果真既話真係唔知邊個on9喇今次

你有無車?
公共交通on99 荃灣入大埔一個鍾 揸車二十分鍾 自己諗

傻鳩淨係識搭地鐵
渣車唔係淨係為左代步
有車可以同人去d以前唔會去既地方
而且加速到90以上係種享受
冇渣過車係唔會明

年終唔知多人死係呢種享受

係鬧市揸90咩
係香港渣車唔on9 係香港渣開蓬車果啲先叫on9

傻鳩淨係識搭地鐵

搭巴士仲on9 成個傻鳩唔知等到幾時先有
的士佬又邊度都唔去
渣車唔係淨係為左代步
冇渣過車係唔會明

唔識渣車 就話渣得快危險
係外國揸到百幾二百都係咁
啲唔識揸車既人係條路亂cut 線/死霸快線 仲危險

冇渣過車既窮西先會話快=危險
渣得慢比人撞既機會更高
最撚憎D撚屌龜速霸快線
不過D窮西永遠唔會明
答地鐵係好快 但係行到仆街呢 傻西
咁撚快 咁應該個個老細答地鐵啦 分分鐘都係錢 7頭

快條撚 日日壞車
仲有d肥西呀伯既臭汗味
我寧願揸架冷氣夠凍既echo都唔撘交通工具
笑撚死

買部車番尼傾計
你d 婚姻關係都幾撚差wo

你會唔會捨得結左婚都叫個老婆陪你住劏房?
一架二手 Jazz仔幾萬蚊有交易, 爛地停車場好貴租?
自己用 $3k 買玩具就捨得, 養車俾老婆享受下就唔撚得?

sorry jazz 我都渣過
屋企人的

首先,3k 唔夠養jazz
其次 even 只係3k, 拎尼儲起佢買個自己屋企
滿足感大過係架車到傾計多好多

我明既, 我都後生過
養車有車好
用尼呃女仲好tim

儲多3k對你買樓有幫助?

無車話揸車on9
揸硬頂話開蓬on9
你試過未先

無車話揸車on9
揸硬頂話開蓬on9
你試過未先

買車有車渣車都好正常,
有時假日渣下去玩, 夜媽媽渣去食下野都唔錯,
但真係有D ON9明明日日條路都塞車,
都仲要渣車番工放工果D,
真係接受唔到咁ON9

同埋真心唔鍾意開蓬車
住村屋行幾步拎車番工 半個鐘搞掂 仲可以訓晏d
行路去搭地鐵番到公司要個半鐘 仲要出晒汗 邊樣on9 d
條路塞車
巴士上面有人剪指甲 大聲講電話 聽歌 臭汗 喪咳 坐隔離張大隻腳迫住你 口臭

我寧願係架車入面開冷氣聽歌舒舒服服

利申 一個月油錢1700 一年行3萬公里
又渣車又搭車 why not both?
有時邊樣快搭邊樣啦
星期五放工渣車真係受罪
條條路都紅色塞死晒
搭地鐵出去同條女食個飯先返返公司渣車走好過
淨係唔駛on99企係度等車 呢下已經冇得輸
有好多空閒錢咪得囉
渣車唔係淨係為左代步
冇渣過車係唔會明

渣得慢比人撞既機會更高
最撚憎D撚屌龜速霸快線
不過D窮西永遠唔會明

岩呀,係高速揸得慢=人地一定左穿右插黎過你,其實你仲危險
可以去d山卡啦地方同郊區玩下,野下餐影下相,唔怕交通麻煩同拎住d重野周圍走

夏天同雨季就最明顯,唔洗日曬雨淋,放多套後備衫係車,濕左又可以換

去游水踩單車,甚至war game又唔洗拎住一袋二袋裝備或者後備衫

上到車就涼到番屋企,唔洗曬住等車,企住番屋企,屋企人仲可以係車入面休息,訓覺,除鞋,聽歌,傾計乜都得

凌晨時間出街又唔會受交通限制,幾時出去幾時番去都得

等人或者吹水又有自己既空間坐下抖下,唔洗企係地鐵站等

鍾意揸車既就更加唔洗講,自己揸同坐的士uber根本係兩回事,而且根本係等於一件玩具同興趣,同人買相機音響手袋一樣

除左貴同有時難搵位,諗唔到有咩壞處

仲有壞處!
有次踢完波有少少抽筋
好撚驚揸揸下車老抽

咩撚都加個老字落去 老抽你講緊豉油呀?

唔識就GOOGLE 吓先啦

http://lmgtfy.com/?q=%E8%B3%A3%E8%80%81%E6%8A%BD
香港有d駕駛人士為左泊車,幾咁濕鳩都有,真係咁多人死唔見佢死
渣車唔係淨係為左代步
冇渣過車係唔會明

渣得慢比人撞既機會更高
最撚憎D撚屌龜速霸快線
不過D窮西永遠唔會明

岩呀,係高速揸得慢=人地一定左穿右插黎過你,其實你仲危險

係香港成日有人龜速霸快線 迫人係左邊超車
其實好危險

係外國快線打個燈啲人就會讓 基本上好少需要慢線超車
可以去d山卡啦地方同郊區玩下,野下餐影下相,唔怕交通麻煩同拎住d重野周圍走

夏天同雨季就最明顯,唔洗日曬雨淋,放多套後備衫係車,濕左又可以換

去游水踩單車,甚至war game又唔洗拎住一袋二袋裝備或者後備衫

上到車就涼到番屋企,唔洗曬住等車,企住番屋企,屋企人仲可以係車入面休息,訓覺,除鞋,聽歌,傾計乜都得

凌晨時間出街又唔會受交通限制,幾時出去幾時番去都得

等人或者吹水又有自己既空間坐下抖下,唔洗企係地鐵站等

鍾意揸車既就更加唔洗講,自己揸同坐的士uber根本係兩回事,而且根本係等於一件玩具同興趣,同人買相機音響手袋一樣

除左貴同有時難搵位,諗唔到有咩壞處

仲有壞處!
有次踢完波有少少抽筋
好撚驚揸揸下車老抽

咩撚都加個老字落去 老抽你講緊豉油呀?

屌你老母唔識d術語就收皮,唔好撚衝出黎柒啦
大撚把踢波ge人抽筋都會講「賣老抽」,特別係上左年紀ge人
唔撚通踢踢下波賣豉油呀?

無車話揸車on9
揸硬頂話開蓬on9
你試過未先

買車有車渣車都好正常,
有時假日渣下去玩, 夜媽媽渣去食下野都唔錯,
但真係有D ON9明明日日條路都塞車,
都仲要渣車番工放工果D,
真係接受唔到咁ON9

同埋真心唔鍾意開蓬車

唔想同人迫,就係咁簡單
屋企直落就係停車場 打風落雨暴曬冇得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞