成日話香港渣車on 9 究竟係乜心態

388 回覆
814 Like 49 Dislike
當你想買部車,就有一堆人笑你
又話貴
又話無位泊
又話搭地鐵快過你
想買架車又叫你搭的士/ uber 好過

鬼唔知,但渣車目唔只係放眼係 A -> B 點的目的,

有時成家係車傾下計,小朋友玩完可以訓下覺,果種感覺已經係番度。

出去坐巴士、地鐵,見到D蝗好反感
無車ge人唔會明白,唔需要同佢地討論
記住以後佢叫你車佢,你就叫佢搭的士,一係俾錢
兩邊都講得岩既
最重要睇下有無空閒錢
一個月幾千蚊有人寧願兩個月去次旅行
有人寧願用黎揸車
當然又可以揸車又可以兩個月去次旅行又可以買野就更好啦
確實真係幾爽, 有左車, 同老婆傾計都多左

又多左D私人空間, 傾計講咩都得
你一句達埋去:我有錢呀吹呀
咁咪得

但係好多人有錢買車,無錢泊車車同俾告票
有d 人為左免費泊車去h and m買完衫去吸泊車飛之後去退錢 個d 好肉酸

笑死。 兩公婆要喺車上邊先傾到計? 你兩個係特務 定卧底呀?

笑死。 兩公婆要喺車上邊先傾到計? 你兩個係特務 定卧底呀?

多左私人空間
未必對對夫妻都係出黎住既

你坐巴士, 會唔會不停咁講人事非, 我自己就唔會啦

自己渣車諗到咩就可以講咩, 唔洗忍到返屋企, 或細細聲講
有能力有錢就買啦. 唔洗理咁多.
佢地眼紅你有錢買車

使乜要同班女人手都未掂過嘅葡萄毒撚解釋咁多啫
純粹好憎見到成街都係車 所以見人出車就屌
車震都方便d啦

有車多個選擇,去旺區泊車麻煩可以選擇唔揸

使乜要同班女人手都未掂過嘅葡萄毒撚解釋咁多啫

事實, 可能我真係老啦, 做唔到憤青, 咩都嘈一餐既人
揸車堅爽
特別係一個人播住歌踩入新界條路
揸車堅爽
特別係一個人播住歌踩入新界條路

都係, 人人坐車返工要成個鐘, 我20分鐘唔洗就返到

打8號, 人人收工都好似打仗咁, 我15分鐘已經返到屋企停車場泊好
一句有私人空間已經答完啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞