FF7 Rebirth 新trailer

389 回覆
86 Like 12 Dislike
要同s打
得天選之人c同星球最強嘅DC後v先做到
但係隻game以現今標準睇啲戰鬥會好悶
我估佢個open world 應該都係好似 part 1 城入面d垃圾堆地圖咁
DC後?
但如果有玩CC / 睇過Last Order 既人應該會覺得Zack 更有魅力掛
難聽講句Cloud 只係一個有中二病既濕鳩
但Zack 就係一個有情有義有理想既陽光男孩
利申︰玩完CC 鍾意Zack 多過Cloud
ff7cc remaster完好冇感
演出唔夠當年好
當年玩psp 喊撚到仆街
last order s個陣全心機擺係佢老母到 同埋超輕敵 cloud係背後偷襲搞掂 z擋到幾下就收皮
如果你講ff7本傳最後的話 cloud唔係平手 係單挑贏左
個陣佢實力早就強過z
個老虎機真係好濕鳩
但係去到結局就好有意思
但係而家呢個時間點,Cloud 應該只係同S 平手
但係一起歌都係會眼濕濕
玩過ff7 remake我覺得ok

我未接觸過ff系列,本身都係鍾意睇劇情,知道ff7好出名所以先入坑。戰鬥對我來講都係調下味過下場咁。
個戰鬥系統其實好好玩喎
DLC 打Weiss先真係發揮到個系統既真碎
crisis core唔係remake玩法 悶好多倍
岩先睇多次聽埋首歌歌詞
去到zack見返aerith 果度咁岩係know that you'll find me
PS2嗰隻Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII
vincent做主角嘅射擊game,時間係AC一年後
最後vincent變左chaos打爆omega weapon
不過啱啱睇返,原來最終戰限定,打完就無得再變chaos
似立flag...
中間出左CCFF7 重制, 應該都預d 人有買黎玩掛
同埋zack 係cc一開始輕挑到angeal走左之後穩重起黎再到最後將希望傳承到俾cloud真係寫得好完美
擺明用嚟補完Zack個角色
好多人remake先入坑
Zack做咩鬼佢哋都唔知咩事
cc起手先鍾意zack多d係正常
但難聽講句zack/cc可以存在係因為c ge超高人氣令到ff7誕生一系列補完計畫 令ff7上神台ge係c唔係z 係本傳裡面z出場唔夠三分鐘 比三個兵仔射死
講人氣z唔會比得過c
cc既起承轉接好流於表面
而家呢個時間點c比s屌打啦
你唔見結尾播片個到s單手同佢玩 一認真少少即刻刀都打甩佢
無ff7原版 , cc 根本乜都唔係
zack既個性建立好表面好公式
咁當然啦
不過Zack 個故事寫得好好
個傳承做得好靚加埋首歌
所以當時Zack人氣爆紅到投票上過一次第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞