FF7 Rebirth 新trailer

389 回覆
86 Like 12 Dislike
改野唔需要多,係ac結局就收貨
以前玩CC, 我覺得Zack嘅魅力係源自佢同Cloud嘅兄弟情, 結局我想佢同Cloud一齊
Aerith就算啦, Game同小說寫到佢一早變哂心, 如果就咁返去Zack到就真係幾bitch, 搵Cissnei出返嚟同Zack一齊仲好
事實上ZACK只係同Aerith FIRLT 左幾野
時間線上睇其實真係好短
但CLOUD係真係經歷過出生入死
ZACK亦都唔係好了解Aerith
最短限度CLOUD知Aerith係古代人,佢既出生係點
薛丁格的愛
另一條timeline

愛情唔一定要以認識佢時間長短黎比較既....知唔知佢身世唔代表無愛咁深既......不過我都同意aerith zack果種比較係一見鍾情初戀feel....
一串魚旦+甜醬
呢個就係CC劇情既問題
係FF7前面夾硬砌左個故事出黎,所有感情建立都係流於表面
最感動個位就係同FF7本體交接個一刻
人物建立都好平面
FF7太成功,比人前傳後傳中傳砌晒落去搞爛晒成個故仔,畫蛇添足
正路係咪出前幾個禮拜先有demo
睇埋首歌詞由A唱好似同C Say goodbye 咁
所以應該會死喺嗰個時空
隻game幾時出
2024 Feb 29星期四, 假已請
好快
不嬲都好靚
但奈何TIFA對我來講有太大屬性加乘
已經不能自拔
我又唔覺...
尤其對AERITH來講係初戀
等咗佢5年~感覺係唔同
至於講到ZACK點解會救CLOUD
人設來~冇得解~比着一個普通人佢都會救~
而且佢哋都經歷咗啲事~令ZACK覺得CLOUD好似自己細佬咁
你講佢硬砌一個故事~但其實呢個故事唔複雜~
佢要砌嘅人設只有3個: ZACK、安吉爾同傑尼斯
其他係已有人設或者唔重要~唔使花好大功夫~
尤其ZACK~佢已經交待得好充分
冇玩舊版唔明係正常

玩過都有啲亂,不過舊版最大衝擊都係Aeris死

屌那星當年練高佢魔法輸出,話死就死,仲記得係個教堂見返佢靈魂,行近會消失
問題就係CC大部分位都係靠原版去補完
ZACK同AERITH係男女朋友係原版已經知
而CC都只係比左幾件小事ZACK FIRLT下AERITH
所以我講AERITH會係FF7鍾意CLOUD係好正常,你真係會望住佢地一齊由頭到尾經歷好多野
CC根本SHOW唔到ZACK同AERITH,你望住佢地由岩岩識到做男女朋友,有幾愛對方,成段關係如果唔係有FF7根本可有可無,只係初戀咁解
ANGELA同LOVELESS佬根本單薄,但玩家都仲可以FF ZACK之前係神羅入面受到ANGELA好多關照,中段又收左佢把劍
個BOSS LOVELESS佬更加係小醜黎,基本上一見到佢已經煩
同原版真係由頭穿插到尾既寶條係完全兩個級數
CC無記錯基本遊戲鐘數係20個HR,原版係50個HR左右
呢個就係分別,唔係話愈長愈好,但原版好多扭橋同劇情係鋪排得幾好
俾著依家實俾人屌
當年都有屌呀
差啲棄game
咁唔想侮辱,玩返ff7咪得
叫班比重力束縛既老人收皮去返玩起粒粒版啦屌你老母
Rebirth可以原價包埋remake連dlc 買
見到有大福音無人估到佢會死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞