FF7 Rebirth 新trailer

389 回覆
86 Like 12 Dislike

截左未就唔知
不過已經開咗訂成個月
屌 又係pc等年幾兩年
所有野推落菲拉到就得啦
想早啲玩就買部ps5啦
PS5>Epic>steam
好似話PS5 只係獨佔3個月,去到5月29號
Zack 同Aerith 唔死都會有班原著黨寄刀片
SE 社唔寫得好好睇睇會犯眾怒
有個位係Zacks同Marlene講嘢個part應該係佢帶Cloud 返米德加個時間點(見到cloud仲昏迷緊)但點解Marlene會知Aerith要死
照計Marlene見到Aerith 應該係remake個位

一個可能解釋係Rebirth有個位係Zacks, Cloud, Aerith, Marlene都喺同一個地方 (有一幕係Zacks望住沉睡嘅Aerith)
我諗應該assume 左FF7R 之後呢兩年d 有心玩既人都補完左
我諗點都係CT同ZA㗎喇
FF 緊如果係Zack出嚟救Aerith嚟改寫嗰一幕
Zack大哥
Cloud 承繼左Zack 記憶先會對Aerith 有感覺

真愛一定係Tifa
會唔會Sephiroth 見到Zack 呆左所以唔白刀子入紅刀子出
依家就咁睇D時間都唔合理啦.....zack帶cloud番黎marlene應該點都唔會係果個年紀啦....應該唔同時間線...
Marlene知D野應該係因為remake果陣aerith去救佢既時候show左D野佢睇
remake開始入坑 想問下原作係咪虐心結局
所以先估rebirth佢哋會聚返一齊 但cloud同aerith 「沉睡」咗
睇remake入面sephiroth同aerith兩個依家似D幕後知道曬D野既人....都會咁易嚇呆
依家諗一諗番都想喊
佢兩個應該只係知道Aerith 會死,但可能唔知佢地間接復活左Zack
不過都係估下,始終Sephiroth short 之前同Zack 都有少少bonding (CC 劇情),見到佢而留手都唔係無可能
結局無咩野呀,勇者成功救世兼抱得美人歸
中間既野就唔好提
PS5完咪到Epic
但愛麗絲感覺似係穿越返黎咁應該可以good end掛
潔西死果幕都好sad 好彩trailer見返佢
Ps4 save有無得過ps5
最後無買psn+
Ps4又賣左
希望係真人無死...但jessie張圖下面寫 "Thanks to the latest in VR technology, the Gold Saucer's Golden Theatre brings this play to life like never before.".....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞