FF7 Rebirth 新trailer

389 回覆
86 Like 12 Dislike
FF7 Rebrith 之月光寶盒
所以諗諗下會唔會係兩條世界線
一條就係Cloud 世界,Cloud 入左Avalanche
另一條就係Zack 世界,Zack 無入Avalanche,自己去解謎,Avalanche 既所有人除左紅頭巾都死哂

但就唔知點樣連去忘卻之都
Cloud: Sephiroth 出黎一齊睇耶穌
無啊 昏迷cloud係z線世界
我地用緊個個係主線世界 咁咪一個世界一個cloud
即係跌左落溫泉村魔光之後個昏迷?
咦,睇多次summer dest 條片
開場又真係無cloud
zack 果幾個畫面都係cc時間線後
cloud 醒唔返
tifa 佢地死淨一個
aerith 訓左

我估應該係zack 一個人去行ff7正傳路線去到aerith被吉果part lifestream神力發動時間扭曲由zack對sephiroth
一個故事 講左25年
如果咁就慘zack唔會夠抽
一係望住aerith死
一係zack擋刀死
但如果真係有Z 世界同C 世界
對Z 世界既Zack 黎講,佢有咩原因要踩去C 世界
係佢既世界有Aerith 有Cloud,Tifa 只係一個相識

而對C 世界黎講,如果Zack 救左Aerith,咁Cloud 開後官真係聽收刀片
Zack 同Sephiroth 應該五五開
當有Z線,aerith都係本篇時點同雪崩一齊行動

我估因為c世界係主世界會影響其他世界 同埋將會有大事發生 s講個d咩終末前幾秒
至於黨爭呢d野邊pair都有fan點整都收刀片架啦
za自己世界成一pair cat自己世界後宮 皆大歡喜
開後宮可能性唔係冇
但係唔會咁樣犧牲我zack大哥掛
咪玩啦從來都係s屌打
普通人嘅極限對超人點夠抽
救Aerith 未必等如Zack 會死既
幫Aerith 挑走果一刀已經救到啦
如果zack 要有誘因跳時間我諗應該係佢搵到救返aerith既方法就係打到去左c 線既z-sephiroth(可能亦都係因為咁aerith 先會昏迷)
Jessie無死
無cloud
aerith比神羅捉左
雪崩入神羅個陣發現佢救埋
Last Order 好似都格到幾下啦
況且Cloud 都平到手,Zack 無咩可能弱過佢wor
Zack: 不如一槍打死我
vr黎
剩係玩過ff7 remake,使唔使買埋crisis core,先會代入到今集?
對Zack有感覺嘅人唔係好多
Crisis core喺PSP上算賣得幾好,其實唔過百萬
喺電視睇AC嘅人可能仲多

只玩過either正傳 or重製嘅人先係絕大多數
Zack對佢哋就只係艾麗絲前度
但都要睇今集點安排Zack戲份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞