FF7 Rebirth 新trailer

389 回覆
86 Like 12 Dislike
上集係remake 定係reunion ?
講番條trailer
首歌no promise to keep超好聽好正
有王菲ff9個首d feel
reunion係Crisis Core
remake先係Cloud果邊
https://www.youtube.com/watch?v=H8ZHe87wij8&ab_channel=IGN
首歌都正
希望zack同aerith可以大團圓
唔是啦本身確實aerith係見到cloud有zack影子先留意,但慢慢真係鐘意cloud本人,仲喚醒左cloud本身人格

利申:zack死忠,只認可zack aerith一對
奈何隔左5年,寫左89封信都無一封回信,難怪aerith心淡

所以當初見到Zack只差幾公里就可以返到教堂解釋一切,但為左保護cloud而死好撚傷心

嗰時真係好撚憎cloud
Zack本身自己一個一定走得甩,但為咗保佢搞到死左
之後中毒後遺症中到short short 地,拎埋Zack既經歷當自己,最後仲勾走埋aerith

一開始同tifa好地地留喺小村莊咪算
之前未玩過
應該玩邊隻先
冇save 都冇問題,冇繼承,有save 俾多幾件game item 你
reunion->remake體感會順d
玩完remake玩reunion會有d 搞唔掂
Zack要做真正嘅英雄 呢個夢想就係佢存在意義
所以不惜一切救cloud直到死前託付一切比cloud
先真正完成Zack呢個角色
所以佢今次無死我真係驚寫衰個角色多
reunion先再remake感受會好d
無論係故事上定系統上都係
我建議跟番佢出ge順序玩
上網直接睇片ff7本傳故事
之後玩reunion/睇片睇cc故事
睇套戲 降臨之子(可以唔睇)
之後玩remake 再rebirth
Pc 其實可以靚好多,我先玩ps4 再玩ps5 , 最後玩pc版 , pc 如果部機夠力推真4K 你就會發覺PS5版其實好蒙 但ps5 係任何情況之下都load得快過我部電腦

P.S. 已經係SE 日本官網訂左rebirth deluxe , 同時會再買多個digital copy 衝day 1
玩左cc先玩本傳個順序會錯曬
本傳最大ge謎題你一開始就知道左
好多鋪排浪費 加個主角大機率係你眼中變左小丑
當if線咪算囉
ff7最失敗係無係出remake之前出一個decent既真原版remaster
基本上remake既內容根本就係要你知原版發生乜事
真 remake cloud第一次見aerith個下出回憶+留眼淚
我睇到幾感動 我隔離無玩過原版ge fd話喊乜鳩
依加官方擺明玩依加最興既多元宇宙,基本上就算今次zack有好結局無死到,都唔影響條主線(cloud CC>BC>AC>DC)。

純粹俾其他時間線既結果大家睇下開心下

主線既zack喺最後犧牲左係唔會變,reunion已經證明左

但鬼叫ff7 主角係cloud 咩我見到另一條線zack唔使死已經好開心,只係仲未實現到zack aerith重逢一幕
2024 2月後好多正野 人龍p3r ff7r 香草社新作
所以今集佢應該唔會大改劇情走向 或者做完原本劇情先再後加
邊有可能一個城已經講咁耐
仲要去咁多個城鎮
又古代遺跡
遊樂場
Aerith X Cloud End ok?
Reunion 實體好似唔見有
係唔係好難搵,要焗買數位版
目標rebirth 出前
玩晒兩隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞