[4]Business/ First Class 討論區

378 回覆
7 Like 3 Dislike
位-新J位好兩極 但係感覺上大d
食-唔算好差但一定唔係好 選擇少d
服務-差過cx
野食ok
仲未有翻疫情前嘅a la carte menu
又咁講 個25k已經可以換東京來回機票
同埋CX PEY都要50k 加多13k換AY J點都好過CX PEY
去個Lounge食飽野上機等瞓覺
我就係咁嘅意思

如果AY都係89k咁梗係唔換佢啦

Between SQ J如果SG出發去歐洲點咩餐好,利申嚟緊第1次飛未玩過佢個book a cook
見到阿聯酋個lounge未開返
上官網睇佢就轉咗去環亞
咁係咪要排隊有等於冇
有冇巴打知唔知佢而家會去咗邊個lounge
有返架話佢就真係first既級數嘅….
而家就係個靚d既PP
好似野食都冇乜分別
有可能比餐飲代用卷,之前銀刃未開返SQ都比左張一係去PPF一係就直接$200餐卷
唔知阿聯酋有冇啦
好似入得QF lounge但唔肯定
https://www.qantas.com/hk/en/qantas-experience/at-the-airport/airport-lounges/all-qantas-airport-lounges/the-qantas-hong-kong-lounge.html
同埋留意返EK最平嘅business fare係唔包lounge access
知道
但我訂頭等
所以先想知究竟去邊個
唔想第一次帶兩老坐咁好
買咁貴但係貴賓室都冇
如果日本國內線想坐頭係咪一律建議買咗Y Class飛去到Counter再Upgrade
AF/ KLM bug 飛原來全部cancel 晒
其實又唔算話極平姐 單程5-6000 唔駛做到咁肉酸呀
其實ek係香港個lounge都好廢
有咩方法買平的b class…
D miles 加價後好難儲得夠
exHKG多數貴
但飛歐洲價錢就還好的
你遊客一定用遊客價買Y先架啦
想請教大家會點排中東三寶business?
如果couple既話 qsuite應該無得輸
師兄,想問下成田返來有冇得行fast track?
有,我行crew果邊
咁岩撞到個空少朋友順便跟佢入
原本HX business 有冇得行?
有比voucher 我既 我見到有同行既j 行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞