[4]Business/ First Class 討論區

378 回覆
7 Like 3 Dislike
請問加唔加到? 我次次load親都bad request
未試,你call customer service

HX NRT 用呢個 lounge.
岩岩到東京返到酒店

屌你老尾HX啲櫈乜鳩野黎 咁多個福字好似訓棺材咁

個lounge衰撚過pp

狗都唔屌以後

我知我CFO有睇post

明話你啊八婆 book間爛鳩臭airline

再book呢間野炒左你
可以啊 加完有位就換到
bob叔屌過佢d色 好似壽椅棺材版咁
好似唔差 pp lounge定airline的
最近有飛br台北但唔係J 原來佢地787都好多飛黎hk
係咪移民個bob叔 少睇
第一眼真係好撚似棺材,啲purser 又好似唔識greet人咁

成個體驗都一般 CFO都話下不為例

正常book返CX有DM既服務咪幾好 反正公司啲錢唔洗都係益政府
剛剛search過D圖睇下
隻色又真係幾大吉利是
HX賣點係收緊PEY既價錢 就所有野都有priority 搭大機又可以躺平
DM既服務緊係無得比啦
國泰無status搭J有時service都麻麻
短途meal成日都會無choice
長途試過仲有4個鐘land叫snack 空姐話就嚟serve早餐 係咪真係要食
我坐short long haul都好好服務喎CX
嚟緊聖誕飛 LX/SWR J 去瑞士玩... 點知到揀位先知仲飛緊 A343
你係高級會員之嘛
我試過叫完western meal 空姐半推半就要我轉返中式
因為坐我後面既鬼佬唔肯食飯
乜坐business都有分高低咩 大家張機票差唔多價
優先啲同冇咁優先咁解囉
一定有分別啦
dm可以叫餐先同埋咩service都係優先
空姐語氣態度都好啲
我無status去問拎水都俾人西
同埋我記得有啲地方 得有status既J有fast pass過關 普通J都無
Plaza Premium First Lounge 伏唔伏?
其實AY係咪真係咁差,見佢63k miles就換倒單程J,時間靚遠期又多位,但見呢個post d 人好似一面倒屌
要兜遠路燒多左油 咪搞到要cut cost 縮皮
除左揀位要加錢,仲有冇其他伏位

63k vs 89k 差成25k,最重要大把位揀,少少伏好似都可以接受…

自費嘅話我都明有得揀SQ/CX/中東三寶就唔會揀佢…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞