[4]Business/ First Class 討論區

828 回覆
11 Like 3 Dislike
香港出發前菜嚟 你搭10am-10pm出發嘅中長途機就有
不過前菜有5款做rotation, 下次出鮑魚應該要等到9月

或者你可以試下最近身退出嘅鮑魚主菜, 10個指定長途航點(主要係美國澳洲倫敦)出發前24小時只限網上預訂, 你google Cathay Signatures可搵到相關資料
香港出發前菜嚟 你搭10am-10pm出發嘅中長途機就有
不過前菜有5款做rotation, 下次出鮑魚應該要等到9月

或者你可以試下最近新推出嘅鮑魚主菜, 10個指定長途航點(主要係美國澳洲倫敦)出發前24小時只限網上預訂, 你google Cathay Signatures可搵到相關資料
下年5月4 歐洲番香港J全部咁快冇位…
得番LHR 一個J位 不過稅好貴…
應該係未放曬 cx而家Lock左好多出年lhr 反而ams cdg mad有
如果你想換lhr 可能ay仲易
反而近期keep住有 F 2位都有
趁新F出前清咁啲大家里數
唔該你啊巴打
一張lounge pass可以去曬2個lounge?
張pass會唔會俾counter收走咗去唔到第二個
lounge pass純粹係快啲入到去 唔使畀staff scan boarding pass
或者係等人以為無lounge pass就入唔到
只要係同一個alliance 你出示boarding pass就入得
入幾多次都得 同一個lounge彈出彈入都得
入QF lounge = CX要畀番錢QF
搵埋比你
有一味係鮑魚蝦子柚皮
From comforting Hong Kong flavours to delightful international cuisine, we’re bringing more of your favourite dishes on board. To order, simply select your main course on our Choose My Meal platform 10 days before your flight and up to 24 hours before departure.

Cathay Signatures is currently available on selected flights to London, Paris, New York, Los Angeles, San Francisco, Toronto, Vancouver, Sydney and Melbourne, and we will continue to expand its availability to other routes.
其實咁樣喺香港唔上機去tpe係咪ok?
我見ams cdg mad 5月4 都無曬位, 反而前後有
如果LHR夜機有J位換番香港 值唔值俾咁貴稅
最衰其他port番香港全部都朝早到
可能出新J F之前am又會加價
唔值 但如果冇得揀都要硬食
睇你轉機時間如果太短嘅話未必俾你咁做
本身Y都2000幾
J仲要3000幾
不過PEY先唔抵 又要俾J既稅
好似係計座位長闊度
係呀所以一係Y一係J
我唔係依啲航點,無緣食到lu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞