[4]Business/ First Class 討論區

381 回覆
7 Like 3 Dislike
咁又真係幾豪嘅,睇左seat plan, 吼準開飛就mark
覺得佢哋個位私隱度好似仲差過國泰 ching揀咩位
我同老婆, 20 E, F 或者 15 E, F, 點睇 ?

15好似好d 20太近pantry
越前越少foot traffic,有前一定揀前
機尾係on board bar, galley, 廁所
嚟緊小弟會坐馬航 由東京經吉隆坡飛墨爾本 一程a330 一程a350 如果都係red eye flight 有冇話揀邊個位坐好?見人話throne seat唔係太舒服 所以想問問大家意見
我坐過CX 350 throne seat, 好窄,同張床訓到腰硬,第二間唔知
我都係飛悉尼夜機,lounge 飲一 round, 上機整多三罐,根住訓到天光,乜感覺都無
未坐過mh但見人坐親都屌
早幾日坐FINAIR A350 由赫爾辛基去曼谷試到佢果隻坐位冇得埃後既BUSINESS CLASS. 開頭心諗唔係化但後來又覺得唔錯. 好處係佢個位上半部好闊棟起隻腳打座坐都唔頂腳但唔好就係訓覺時下半部個腳位個空間就細左.
10個鐘全程都不停派小食飲品, 有次我食私伙花生時個空姐見到就主動去拎杯水埋來比我.
下次有機會都會再坐FINAIR 既BUSINESS
CX 350個個位一樣 冇throne seat㗎喎

CX 350 Biz 個位都公應係最佳反魚骨,電視可以收埋所以 legroom係無敵,枱底對落個storage compartment 閂埋又變成床嘅一部份(側瞓時可以擺膝頭哥),近走廊嗰邊仲有bed extension可以加闊,storage 又好
唯一係如果你嘅身型比一般外國人更加健碩/肥腫就可能覺得窄啲,我有個肥仔friend都因為咁比較prefer 77W
嚟緊小弟會坐馬航 由東京經吉隆坡飛墨爾本 一程a330 一程a350 如果都係red eye flight 有冇話揀邊個位坐好?見人話throne seat唔係太舒服 所以想問問大家意見
我坐過CX 350 throne seat, 好窄,同張床訓到腰硬,第二間唔知
我都係飛悉尼夜機,lounge 飲一 round, 上機整多三罐,根住訓到天光,乜感覺都無
CX 350個個位一樣 冇throne seat㗎喎

CX 350 Biz 個位都公認係最佳反魚骨,電視可以收埋所以 legroom係無敵,枱底對落個storage compartment 閂埋又變成床嘅一部份(側瞓時可以擺膝頭哥),近走廊嗰邊仲有bed extension可以加闊,storage 又好
唯一係如果你嘅身型比一般外國人更加健碩/肥腫就可能覺得窄啲,我有個肥仔friend都因為咁比較prefer 77W
同埋350張凳唔似得77W/330平躺之後連接位有gap唔平,加埋長途機有幾厚嘅seat cover比你,我新加坡去Madrid 一日內坐足19個鐘都冇覺得好舒服
J冇乜特別,直接First好過,有得沖涼
同埋lounge嚟講香港同曼谷都係國泰會好過EK好多
入左那霸lounge hana
仲衰過PP

位都爆晒
Hkg bkk F好似無得shower
JAL的business有無巴打坐過?

諗住9月飛東京,用CX里數換
但係我去個段日子只得JAL俾我揀
仲要里數更貴
你問呢度有冇人冇坐過可能比較快
幾個鐘飛機差唔多啦其實
位就cx jal都有機會假J
野食大家都屌唔少cx 而jal呢排都差左
總結睇時間/飛羽田優先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞