【警世】 唔入呢個 post 可能你塊臉咁就一世

378 回覆
572 Like 52 Dislike
推一下
親身經歷
一直以來我都係夏季混油肌、冬季中性肌
直到22年冬季皮膚狀態都好好唔會點乾燥

舊年23年4月做左full face + eye thermage
到左年尾入冬
依幾個月皮膚乾左好多好多好多
就算年紀大左冇咁多油
都唔會隔一年變化咁大掛
我覺得都幾關做過thermage事
+1
雖然唔係thermage
我前年停左做彩光+ laser treatment
係2022年之前計,我無間斷做左4-5年laser treatment
三十出頭,都係做到塊面冇乜油出
我想講我用咗2個半月a酸
啱啱發覺已經好似樓主個post咁
食中藥啦
好彩睇到 多謝sis
我之前有用
開頭係真係有效,可能皮膚適應新嘢
之後做就覺得效果唔太明顯,同埋又真係覺得塊面脂肪少咗,所以塊面少少凹咗落去,但皮膚係緊緻咗d,睇你想要咩效果
依家太懶無用擺左係度
淨係外用a酸都有尼個威力?
你心理作用姐
Booster h 依啲普通導入機都冇加熱功能 唔會令脂肪燃燒
但我覺得幾靚 睇落瘦啲
Laser會抽乾皮膚底層啲水份,已停哂唔做,未用嗰啲轉咗其他非能量非射頻facial treatment,寧願自然老去,唔搞咁多嘢,平時做運動算

射頻類facial做過RF碌眼肚,諗住碌走黑眼圈,做咗十幾次之後,黑眼圈係淺咗少少,但眼肚長期被能量加熱,眼底下個臥蠶突然細咗勁多,以前輕輕瞇眼已有卧蠶,而家直情要好用力先得少少。 最恐怖係肉眼所見眼肚下本身啲脂肪有部分突然無咗,發現咁樣之後停咗RF眼唔敢再做,仲有好明顯係眼底皮膚乾到缺水有紋,根本一開始唔做RF既話,平時每日搽貴啲eye cream 皮膚已經keep住夠水份

臉無脂肪既話,到年紀大咗會好顯老,大家唔好為咗緊緻搞到無哂正常脂肪,得不償失

RF係可以去黑眼圈,但同時抽走哂正常承托皮膚既脂肪,無油脂啲皮膚乾到爆,勁後悔,後生仔女千祈唔好亂做RF或laser facial treatment,根本有啲副作用無人公開講過
停A酸之後皮膚會變返正常有油份
https://youtu.be/OROeoVbrBpk?si=LW7R4N6OM3iYoQtd

呢個女人又害人,佢已經成個骷髏骨頭,仲叫人做ultherapy
a酸都有分強弱
我用咗幾年都唔見有呢個問題
你本身係咪用勁嘅a酸搞到皮膚勁乾
用a酸都要注意補濕
呢幾年成日心思思想做但一路都懶而冇實行
多謝樓主呢個post令我唔洗再諗
淨係retinoid同Botox已經令我有自己滿意嘅皮膚
睇返呢兩個香港KOL
一年前同而家比又真係唔覺有咩問題
又係女人
樓主點睇呢個 推唔少美容野 有時都有少少燒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞