【警世】 唔入呢個 post 可能你塊臉咁就一世

374 回覆
544 Like 51 Dislike
Medicube 同 tripollar我都有,係咪無其他方法令塊面肥d? 我食膠原粉都無用 唔想打野入塊面度

Btw RF消脂可以試下用喺大脾?
【淘宝】https://m.tb.cn/h.5lcSRQb?tk=rZgTWVs1O7l CZ0001 「mesmooth慕苏射频美容仪器家用脸部法令纹眼部提拉紧致面部导入仪」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

想問下呢款美容儀係咪都係RF的一種?即係不建議長用?
多謝樓主分享
以偏概全
每個人要改善嘅部位/ 效果都唔同
本身小小包包面,做完燒咗脂,成面緊致咗,會更加sharp
本身瘦嘅人,下垂問題不太嚴重,就唔應做HIFU或者其他熱能儀器,應該做填充(或者依家叫液線提拉)去拉返起啲皮膚。
每樣療程都有好有壞,應該要based on自己情況選擇清楚,而唔係講邊一種療程絕對唔應該做。
咁如果面冇乜肉嘅人想firm番塊面除咗埋線同拉皮個d仲有咩方法?(聽過人話打完填充hold 唔住搞到仲下垂得嚴重咗)
贊成你嘅觀點
塊面有脂肪後生嘅時候皮膚緊致就圓臉可愛
隨着老化筋膜拉唔住啲脂肪
脂肪地心吸力下垂仲衰
醫生嘅技術都好重要
能量應該隨着每個人嘅情況調整
然後喺韌帶位置加強能量
不過樓主應該覺得做呢啲機嘅醫生都係貪錢想呃人
當然世事無絕對, 我相信有超高手可以case by case跟到你打乜野位打幾深,fat lost左幫你fill up 番再打
但一般人同美容院, 係咪真係有咁專業的醫生同你take care唔同的位用唔同方法處理?屋企diy的人係咪識呢?
就算有, 收費又係一咪一般人肯比呢?

再簡單d講, 我自己其實已經做得好疏好疏,家用機2-3 月一次加低level 都衰左。 上網睇十個十一個半的所謂推介hifu/rf 的kol都衰左

自己係咪有勇氣覺得會同佢地不一樣, 願意用自己塊臉去賭呢? 值博係咪高呢 ? 當你塊臉真係凹左,美容院話你聽你係老化, 你係咪接受呢

改善皮膚又唔會攪到fat,微針,照紅光+NIR,A醇/酸,如果要試我會試呢d方法先多過買部hifu/rf/home laser

其實好快估到有無伏, 你睇用果班YouTuber 自己前年對比,暫時我睇到紅光果班真係work而且係無凹, 其他都衰晒或者無用
我相信香港嘅所有美容院都冇呢個技術
所以我係去香港以外嘅地方
而我願意付出錢去買技術
計埋機票錢仲平過喺香港搵皮膚科專科或者整形外科醫生打
而唔係話rf hifu 令到塊面咁就一世
好, 你啱, 真心支持你搵到啱的醫生
請問你搵邊個醫生
唔擁介醫生我又冇收廣告錢
建議你Google做完功課自己飛一轉面診十個八個
多謝你絲打,終於有人講呢樣嘢!!! 我自己都係受害者。我覺得香港嘅美容院/醫美中心真係好無良,只會講呢啲treatment係會幫你提升塊面, 完全冇講到話會有fat loss。我今年去左黎x 嗰間做咗Ulterapy同埋Thermage,勁貴,成六萬幾蚊,做完之後,我塊面真係明顯瘦左凹咗,但係冇提升到!!個樣因為塊面凹咗,憔悴咗好多。跟住上網睇資料先至發現原來個情況咁嚴重,外國都好多人講緊呢樣嘢。另外我屋企都有家用美容儀,我而家都唔敢再用。
各位姊妹,真係要遠離呢啲高能量嘅Treatment ,Ultherapy, Thermage, Morpheus , 其他hifu, R F, Microcurrent 等等都會有Fat loss risk , 係會令你老咗, 同埋冇咗脂肪係返唔到轉頭。

絲打,請問你後尾塊面點樣gain返volume?醫生幫你打咗乜嘢?sculptra 定係hyaluronic acid ? 我依家好絕望,不斷尋求方法可以等塊面唔好咁凹
我都有睇呢個醫生啲片,題外話,佢啲facelift做得幾好,我都心思思想老左搵佢做
其實都有人問過我乜野filler,但最後我都選擇唔答
但其實唔同人唔同部位有唔同的物料同手法

我好擔心我答完個個自己去美容院話打乜乜乜打衰左就麻煩
其實最正路唔好理個sales, 叫醫生介紹晒打乜打邊打幾多支先好比錢

千其唔好信sales同你鳩講你要打幾技同打乜,你比左錢開左單就麻煩
台灣唔好純google , 要入埋PPT dcard果d search ,有d youtube好出名的,google又搵唔到有伏,一入去搵就見到有唔少人奶左野
我有入,仲有入埋line group. 所以先叫樓上要自己做功課加面診,下下伸手只會中伏
真,台灣都好參差下
唔講海外,計香港係咪伏多
仲以為係咩事
好彩個人懶 冇去美容院, 之前買咗個 LED mask 用咗幾個月就扔埋咗一邊
btw 分享咗你個post俾啲fd睇 因為有啲塊面已經有少少似
係,香港就算搵醫生做機都係伏
D醫生只係原廠強制training 先會上下堂然後個個客一樣打法
你幾可見香港醫生會睇醫學期刊同出國參加醫美conference 學習新技術?就係冇吖嘛
就算佢係香港皮膚科專科
醫院既訓練都唔會學打filler RF HIFU
甚至唔覺啲醫生會互相拎對方塊面練手
所以香港技術極落後,就算有少少技術都係拎客做白老鼠練返黎
台灣面診既醫生,非手術類,幾乎所有做係客臉上既野醫生本人都做過,不論男女醫生
想知用手推面會唔會下垂
LED mask有用嘅,如果買啱
只不過我會選擇買PANEL唔會買MASK
做面會有問題,咁想問如果真係咁有效,做身burn fat 個身啲皮膚又有冇咁勁副作用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞