【警世】 唔入呢個 post 可能你塊臉咁就一世

374 回覆
544 Like 51 Dislike
人到中年 開始發腮 塊面愈嚟愈大塊咁
本身都想做hifu 但睇完你個post就卻步咗
想請教下有咩美容儀/方法可以改善發腮?
RF個technology係做到燒脂 有d fda approve既瘦身機就係用rf加熱脂肪
我都有做過但唔覺得好有效 可能因為只係做左5,6次
我反而唔知rf會用係面 如果部機個configuration做到會加熱脂肪層咁理論上脂肪細胞都會死
我都係面肥+食多左野一定係面肥先
照計做rf hifu瘦到面既話係岩我做
但我覺得個問題係你控制唔到瘦塊面邊到/瘦幾多
咁所以個瘦面side effect既risk係大左好多
網上見到用a酸都有d人volume loss
好驚
永遠唔敢再做hifu同rf,見到呢啲面
用Booster h會唔會面塌
以前後生塊面baby fat漲卜卜
而家啲肉開始下垂 又有紋
有冇人知做咩treatment好
booster h係導入 完全離題
做laser lifting 會唔會臉凹 真係好視乎醫生既design 同埋你本身有冇臉凹
如果你本身已經係凹 只不過你下半臉脂肪多/咬肌明顯,令到你睇落唔係好凹,咁你打botox/做laser 整走左下面既肌肉/脂肪,你原本既臉凹問題當然現形
如果你唔想臉凹,一係就好似樓主咁講乜都唔好搞,滿足現況
如果你又要下半臉瘦,又要中間唔凹,咁你就要做兩樣野,消下面+補上面,因為你呢個根本兩個問尼,兩個問題就要做兩樣野解決
如果你咬肌大+下半臉肥+中間凹,咁咪要做三樣野,因為三個起因唔同既問題尼
至於做shurink等laser lifting會唔會令你臉凹問題反而嚴重左,係真係好視乎醫生手勢,所以最好簡啲做過好多好多次既醫生,我見過唔少留言 係一度就有臉凹問題,係第二度做就冇 呢個已經證明左個design係極大程度影響個效果,如果你做之前係冇同個醫生溝通過你想點或者佢諗住點,咁死得。我唔知香港係點做,冇係香港做過,但係韓國hea極都入到去施術室訓低前會傾兩句,部份醫生中意直接畫係塊面度做design, 畫到花呢碌😂😂
--
以下兩個係我比較常看既channel 可參考:
https://youtu.be/2-MkNcsQzXs?si=uvOh5BIE62uRjpNI
7:40開始講臉凹問題
最中意睇呢個channel,佢地真係好認真好詳細,係呢個channel學得最多野
https://youtu.be/KZQo5oLSxSA?si=-IMGCYodpT5ZIVVl
某一位皮膚科專科醫生對 laser lifting 會臉凹既見解 (個人認為呢條片比較主觀,需要睇埋其他片)
睇完先知rf 會咁
我有睇開物理治療,用rf 放鬆肌肉,係咪都會burn fat
人哋治療師唔係醫生,佢邊度識咁多
咪一樣,rf 確實有放鬆肌肉既用途,咁鬆到就得,無CI就做得
做RF唔係收緊咩? 何來放鬆
thermage個啲都係收緊
本身都有係出面做開aqual peel同Hifu
但兩者當然起碼分開一個月做
但最近有啲忙
其實兩樣野可唔可以一齊做?
樓主pin呢個等多啲人睇到
功德無量
推post

終於有人良心講真相

一直覺得冇人講

或者講完冇人信

事關太多盲目既女士/男士
本身臉瘦唔好搞咁多嘢,女仔臉要有啲肉先唔顯老,到年紀大左咗你想肥返響臉都難

仲要標題黨

唔睇零損失,睇完浪費人生
因為根本唔會做呢d所謂美容
On9 又冇自信又不負責任先俾錢人搞自己身體
除非你意外毁過容要整容

冇人想知
HIFU、RF依啲喺街係叫做咩療程?又或者治療師做咗咩step會可以identify到屬於依類型?
Lifera v 係咪都會fat loss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞