【警世】 唔入呢個 post 可能你塊臉咁就一世

374 回覆
544 Like 51 Dislike
呢部機一代黎 部機係carousel只係賣4-5萬
二代faceup有用好多
推一推
想知too
咁如果真係想firming d咁應該做啲咩 又或者做咩facial?

有時都會做Hifu
應該咩都唔好做先啱
我有Medicube 同 tripollar...
tripollar用左幾年都唔覺塊面有瘦到
好有用
我都買左
膠原蛋白粉唔好亂食
我以前都有飲過膠原蛋白補充劑
真係冇乜作用
(年輕本身唔需要而且純粹係同個fd比人sell到)

另外,科學家都研究緊膠原蛋白同癌症既關係
好可怕

膠原蛋白是一種主要存在於人體結締組織中的蛋白質,它構成了肌肉、關節、骨骼等組織的支撐骨架。然而,研究表明,在某些情況下,膠原蛋白也可能扮演著促進癌細胞轉移的角色。

這項研究中,科學家們通過實驗觀察到,高水平的膠原蛋白XII可以刺激乳腺癌細胞增殖和遷移至其他組織。他們進一步揭示了膠原蛋白XII與癌細胞的相互作用機制。當膠原蛋白XII與癌細胞接觸時,它會激活信號通路,促進細胞增殖、遷移和侵襲能力。這種激活過程最終導致癌細胞脫離原發腫瘤,進入血液循環系統,並遷移到其他器官或組織。
美容儀post有絲打講過booster h作用唔大
我都打消左念頭
而且有絲打話medicube d機冇得保養
我都擔心
我都懶少用美容機
想問下m22個啲係唔係都少做好啲呀?
網上幾撚多打手
真心支持你
留名
留名學嘢
絲打講起先發現有幾個好鐘意美容嘅朋友塊面都係咁
咩機?
如果用黎打手臂88肉 大髀減肥得唔得
https://www.youtube.com/watch?v=ItuJlJbfW2E

我又再補充一下FAQ
====
1.如果之前我個po d 片你都睇左,不仿睇埋呢條上面果條睇下d 機點攪死你
2. 但留意佢最後sell佢自己隻cream我覺得可以不理,補口服骨膠𠩤的話小心有d 報告話會 起cancer / 乳癌 . 暫時我覺得RTL好似比較近答案

===
呢個po 常問的問題 :
1. xxxxxx 會唔會奶野
其實 RF / HIFU 太多美容機用唔同的名,你查下佢係乜野原理都離不開呢兩種
至於微電流會唔會,我搵唔到數據證明佢唔會,但有人講會,我自己已經唔敢再亂試,所以我就唔亂答了。以寫呢個po因為我自己奶左野同見證好多人同我一樣奶左野先咁有信心分享。

2.咁可唔可以用黎減肥?
唔好用你塊臉d fat同你肚果d比,個量同深差太遠

3. 用左邊隻filler 救 ?
我唔答,因為人人塊臉都唔同,唔同位有唔同的做法,你想係即時有效地慢慢自然地有效等等,其實香港的filler離唔開果幾種,最好同醫生傾。我work的野唔等於你work,到時你跟左我打到豬頭咁,咁我係害左你。

4. 我用左好耐都無事喎
咁就最好嘅講真,我都開心你無事。但我有事所以我分享。
咪又係為咗死男人
激光脫毛同一般微針facial都有機會用rf,都好難避
反而想知pico 會唔會都用rf ?
你自己變靚係為咗取悅男人,唔好講到全世界女人都係咁
Pico and hair removal treatments are laser not RF
你唔通變靚比自己睇?
世界上所有人死曬 你都會日日化妝?
利申:radfem
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞