【警世】 唔入呢個 post 可能你塊臉咁就一世

374 回覆
544 Like 51 Dislike
foreo 應該冇任何嘢係入面架喎
其實淨係部機會震洗得乾淨啲咁
我自己就覺得冇咗好多黑頭嘅

不過其實呢啲嘢都係玩branding 多
之前clarisonic 咪又係勁多人買 但其實力度太強太intense
搞到有啲人皮膚反而仲差咗
而家仲discontinued埋

一句講曬,每個人情況唔同
有啲嘢試完覺得唔好就唔好用
唔好夾硬嚟搵自己啲皮膚較飛
眉心咋 因為我成日皺眉
樓主點睇啲face yoga
如果要塊面firm啲
其實係咪要做個啲face yoga練面嘅肌肉最有效
老化分layer

肌肉其中一個因素

最明顯就係下顎果舊肉老左唔用就破壞jawline,

Mewing 證明左係有效

至於其他肌肉有無咁大改善我又覺得未必有

肌肉係拉址能力

骨膠原係入面volume 的改變

呢個face yoga 未必幫到

最難攪係骨架退化

老左臉骨會縮,成個結構會改變

你點保持皮膚同fill up,埋線都無用

呢個要靠身體點強化對鈣的吸收同點另佢將鈣送入骨而唔係停留係血

切勿亂食鈣片同飲高鈣野,只會令你所有野鈣化仲老得快
accept yourself
微針做毛孔粗大/凹凸洞 都冇用?
有,但唔好做rf微針
本身我皮膚已經好乾
發覺打得多m22同pico之前 皮膚嚴重缺水 d細紋出晒黎 救都救唔返 睇落殘左勁多
勸大家寧願有d斑都好過皮膚乾
重要打極d斑都去唔到
係呀,我額頭皮膚薄仲變到勁乾有細紋,轉季皮膚乾到有皮膚碎屑

本身以前用開sofina 防曬但防曬力麻麻,變相眼肚下權骨位置有啲底層班本身已形成,仲被激光打咗早咗出嚟,一生出嚟淺嗰啲色斑揾曼秀雷敦維他命C精華重點厚敷同搽一星期左右無咗,最後決定哂唔敢打呢啲射頻類既嘢,黑眼圈由佢大,年紀大就算後生油性皮膚自己老咗都變乾性,總之唔會再打呢啲,做好補濕防曬健康最緊要
但想問booster h佢本身做水光肌,係咪真係吸收得好? 近排ig啲廣告又賣得好行

同埋佢部膠原機同ems v面 算唔算樓主所講果啲令塊面粒哂果啲機??

買左一set想法令紋淡啲,而家唔用就唔知拎黎做咩好了
同問 medicube ussera ems會唔會都係樓主講果類?
之前食過一個月食到狂生瘡,最後要食a酸先搞掂
以後食維c算
諗住搵醫生諮詢下邊度要執,我話好介意面啲微絲血管好勁同埋有斑,醫生話化妝遮到就唔洗啦😂 慳返
咁即係個醫生都有啲醫德啦

食完a酸會好乾
食緊個排想死,但真係好靚皮膚,暫時停咗大半年藥都無事
食緊個排想死

因為乾到好唔舒服?
所有身體嘅分泌都唔夠,乾到流血係日常,搞到好燥
不過唔生瘡係好大嘅慰藉
本身想打針去黑眼圈,都係算
好想知面瘦嘅女仔可以點樣唔靠機唔靠膠原蛋白粉令塊面有返肉地🥲
m22 & pico唔推
本身想去試吓 好想可以做啲嘢美白
依家搞到好似都唔知有啲咩可以做
其實我諗呢兩樣野係有用 我見台灣 even大陸都係可以打一兩次就清晒
但香港啲美容院好仆街 成日較到啲能量好低逼你買package
香港真係好難搵好既美容院
點解唔太推m22?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞