【警世】 唔入呢個 post 可能你塊臉咁就一世

378 回覆
572 Like 52 Dislike
我以為係常識嚟
咁hifu/rf 其實有咩好處? 之前做過一兩次都覺得凹咗,但聽其他人話會漲番同會firm 番,以為自己體質問題
買完用左一排擺左係到
感覺頭幾次幾有效果 之後無乜feel
唔怪得,好多女明星塊面勁巫婆
因為d人唔想失去呢個希望
我有同事本身瘦 打左ulthera塊面凹左dd
紅外線會消脂?
https://redlightman.com/health/weight-loss-light-therapy/

當然 face mask LED 同 NIR 能量能量J 同範圍同醫學儀係差天共地
但至少係可以嘅。

會唔會係長年累月因為果少少影響,唔知,但我唔會駁

如果要改善表面texture , 真係有用的家用機似乎得微針
適量打ok?
其實就算咩都唔做,隨着年紀同面部骨質疏鬆,面部既脂肪都係會流失/向下垂
適當地做唔過量其實應該無乜問題掛?
Lm 學嘢
又一例子女人鍾意愈搞愈衰
Thermage 好似都係rf?
lm
咁微電流呢家用儀呢
lm
呢個好難答你,身體分配幾多fat 去塊臉度,會唔會堆番咁多,係唔係果個位,無人知。
即是你減完肥塊臉痩左,我問你塊臉幾時會肥番一樣,有可能你keep住飲食個身唔肥,塊臉永遠唔會肥番一樣。
再者好多人已經唔係好似減肥咁"痩左" 塊臉,而係去到厭食果種無晒脂肪果種,到底係咪咁易生得番無人知

但唯計數黎講,一定係唔好再做機唔好出現減數先。而點樣為知“啱數“
我要見到幾多皮的效果,又唔會打冧入面,以乎係計唔掂。因為皮膚拉緊左,就必定出現fat lost, 呢個以乎係等價交換,甚至係蝕本交換(fat lost > skin firm)

所以點為之“合適“ 以乎係無,就算你一年打一次,果一次已經交換左。
即刻打消咗做依啲treatment嘅諗頭
見美容儀post好多絲打推Medicube booster H,
依部安唔安全?對改善膚質有冇效
想問你打左邊隻filler ? 我之前試過打淚溝但移左位呀
Thermage 算唔算其中一種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞