【警世】 唔入呢個 post 可能你塊臉咁就一世

377 回覆
565 Like 52 Dislike
最新出街見越來越多人有一個特徵

就係皮膚光滑,但成塊臉係凹入去

點解會咁,係因為hifu同rf,無論係美容院同家用儀都會做到呢個效果。
如果你唔信唔緊要,因為損失果個唔係我。
我係一個過來人,我用錢同血淚換番黎教訓同你分享,其實我可以乜都唔講,講出黎係對我無任何益處。

所以呢個post下想反駁留言都唔會動搖到我,你可以慳番啖氣,因為我係受害者,我可能出完呢個post就唔會再睇再reply,我唔想浪費我時間同動氣而去為你塊臉著想,除非你係美容院老闆影響同你生意而um住自己良心屌鳩我,咁我仲可以理解,我都預左好多呢類人為保飯碗入黎恥笑我。

用 HIFU / RF 原因都係想後生d 。但佢最大問題係會 burn fat 反為令你老左,呢樣野仆街醫師同美容師自己知但係唔會同你講。人後生塊臉除左膠原外,臉部脂肪都係一個非常重要的角度,用黎撐起全塊臉,咁你個人睇落精神好多。 可能你會話咁就正我就係想消脂 V 臉,我打臉下面咪得囉,錯晒。呢個世界係有地深吸力,你下面打走左 d fat 上面都唔會hold住,如果可以咁的話,你塊蘋果肌就唔會每年向下移。

hifu / rf 係會令臉部脂肪急速熔解,咁你成塊臉就因為無左support 而快速凹同下墮。情況同急速老化無異,但同時因為 hifu /rf 同時又令膠原因增新(表皮) 咁你塊皮又收緊左,所以先無產生好多皺紋。(唔好相信乜野能量低就唔會燒到脂呢d 講法,已經有好多人奶左野,甚至奶左野都唔知)

簡單d 講,情況好似你打冧張枱(fat),但同時又扯緊塊枱布(皮)的效果。如果你仲係唔信,你可以不仿去search 下成撚日叫人打 rf / hifu 或者成日用呢類家用儀的youtuber ,好容易睇到呢個問題,你roll back 番去一年或兩年,佢地塊臉係飽滿立體好多,可能只係皮膚texture唔靚,呢個絕對唔係老化骨膠原流失,速度唔會快成咁。

我就係受害者,最後去搵醫生同我打番d流失左fat的位,洗左我好多錢先救番,好彩發現得早同自己搵資料,如果花的錢可能仲多同未必可以咁救番。到底係乜野針就個個人都唔同,要專業醫生判斷,甚至可能要抽你自體脂肪去填。

呢幾年我就停左無再用呢d 機,塊臉已經唔再好以之前有快速流失volume的問題。

仲有呢個係唔存在次數多少問題,家用機反為更危險,因為用家成日以為低能量就無事,但脂肪累積的速度比你燒的快好多。任何令皮底有高能量熱力產生的 hifu , rf , rf 微針 家用/ 美容用都真係三思,一定一定會burn fat,唔係次數同能量level問題,你只要見到有效=burn左。

點解會心血來潮出post ,因為想search LED mask 無意中見到連登家用美容儀post,入面好多都係有RF功能的產品,而且好多人中毒仲中得好深,我都經過呢個中毒階段,同一兩次係即時有收緊效果,但當你打到破左脂肪/緊皮的比例之後,後面全部只有傷害同令你睇落去老化。

https://www.youtube.com/watch?v=KH2ldeL6E_Y

https://www.youtube.com/watch?v=ywuykgM1_ws

https://www.youtube.com/watch?v=3FVA5h-flEU
我依家係咁,咁應該要做咩treatment 先最安全
總之停左機唔好再用先
如果你仲後生可能d fat慢慢慢慢累積番。

如果唔等得,可以搵醫生睇下點fill up 番d位再諗
預左跌錢先,同埋要搵真係專業(我唔介紹了因為不是廣告po)
唔同位有唔同玩法,唔同程度又有唔同玩法

總之皮/肉/ 表皮 係唔同的處理,老化下墮出現的壓紋係需要用手術lift up , 而唔係填走佢,咁只會填到果個位成個波咁好唔自然
LED就無事?
如果打膠原bb/exilis個啲會唔會咁
好恐怖
即刻拎去打肚腩
yenfukayan之前塊面好似仲凹 而家漲返D
佢話用美容機令到佢塊面漲返既
你咁講如果真係下垂係咪埋線最好?
打膠原槍可唔可以填返啲位呢
呢個post無人推
咁你就明白d 美容post
成日浮面有幾多%係打手開ac扮傾計自推
膠原槍 = rf / hifu?
請教絲打
如果本身塊面冇咩肉 有少少凹陷
應該打啲咩可以增生骨膠原
如果有紅外線都會有
Pish
you need filler .
LM,啱啱先俾錢買左部glycel
好彩仲有導入可以用
我新舊版tripoller +daulsonic hifu+一堆hifu頭 eye頭 都放係度無再用
我都唔清楚 以為只係靠佢嘅熱力刺激膠原蛋白增生
但點解啲Kpop女星都係做呢啲會keep得咁好 定其實佢哋係打野
好驚痛唔敢做入侵性嘅野
唔好似為非入侵=安全就ok 了。
琴日第一次入坑 買左yamen m22
幾年前已經見過有人係BE定鄉土講tripollar用得多反而會令面部脂肪流失 睇落仲老
冇諗過依家依部野又突然興返
聽過呢樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞