AMD討論POST(76) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

492 回覆
4 Like 4 Dislike
AMD EPYC 4004 Zen4 “AM5” CPUs with 3D V-Cache have been leaked

https://videocardz.com/newz/amd-epyc-4004-zen4-am5-cpus-with-3d-v-cache-have-been-leaked
一般家用老母板未必用到
就算用到都係得個型字
通常咩月份出新u
Computex 會有發佈消息
謝謝 咁等下先 唔太急用
唔知今年會唔會再搞Financial Analyst Day update下roadmap update
上次已經係2022 6月了

RDNA3, CDNA3, Zen5都齊腳了
今季有update
我係指好似Financial analyst day 2022咁,獨立有一個活動,公佈未來幾年唔同Product嘅roadmap
直接入數字唔得?
正常禁落去會係有枝筆+個框比你入,但係我呢塊唔見有

琴日更新左Bios 原來而家有得直接降壓
開左PBO降壓set左做-0.050v 同無開PBO一樣涼打機得60幾度
利申用緊7800x3d
其實一直存在呢個功能
我未更新之前搵唔到Dynamic Vcore(DVID)依個選項

得Curve Optimizer可以降壓 但係我set到-40都接近無撚用
7950X 換 9950X 諗唔諗得過
Computex 先有消息
x370
2600x -> 5700x3d 使用一個月後表示無問題 開心使用中
痴線., 個AGESA 用左7 年升級... 已經超級穩定...
x370
1700 上 5950x 一樣順利
Am4 platform其實進入左DOA static

買新am4 cpu 果堆 都係之前舊板升級
粒3600依家feel到慢慢地,升5800x有無feel?
for打機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞