AMD討論POST(76) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
而家最低階X870已經夠9950x用 唔使刻意上X870E
有x870e pro呃未
屎忽既port 位唔夠用
呢個睇需求 usb4/tb4可以外接io hub 解決問題
有咩大廠hub 係多type-c?
通常提供至少2個全功能type C port
瞓咗冇睇, X870有unify-x 未
台灣好似3千6, 香港4千6 屌佢老母
Asus giga 2 Dimm 板要遲少少出

推x3d果陣
香港代理
如果唔需要usb4
其實係咪X670E都已經夠用
B650E/ X670E都有部分有usb4
技嘉B650E AORUS STEALTH ICE ATX背插板可以預訂
我對返X670e proart, 同 X870e proart 既官網website, 連啲字都接近一模一樣
因為之前大部分x670e板冇usb4
870e多d pci lane
但係插晒m.2 , GPU 都係好多限制
其實家用cpu 限制多
之前一部係threadripper , 少咗留意PCIE lane
最衰係threadripper 冇之前咁吸引, 又未有update
而家epyc 4004咪就係Desktop renaming
你唔講我都唔知有4004 呢條line 太耐冇留意
睇佢spec 都係AM5 , 但係X870E 啲版又唔見有support , 要用專用MB?
cpu monkey 又係冇benchmark
你當Xeon D果D朋友

普通板要人偷跑魔改bios
Asus就保證B650行到
你唔講我都唔知有4004 呢條line 太耐冇留意
睇佢spec 都係AM5 , 但係X870E 啲版又唔見有support , 要用專用MB?
cpu monkey 又係冇benchmark
你當Xeon E 果D朋友

普通板要人偷跑魔改bios
著機好似唔使改
要OC先要魔改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞