AMD討論POST(76) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

492 回覆
4 Like 4 Dislike
底板唔會有10G SFP 啦, ASUS 都係落RJ45 , 方便駁NAS
睇緊COMPUTEX 啲片, 見MSI 同 ASROCK 都落左5GbE LAN
呢個配置好似更加唔上唔落咁
X3d本身有加成

如果新一代Non x3d 打得倒上一代x3d 本身已經好事
好多人仲停留係10幾年前
睇牌面,9700x 係咪大機會輸7800x3d
單CCD打機本身有加成 不太擔心9700x
不過9700x得65w tdp
製程進步左 65w行到7800x3d performance 好事
上個月砌左8700G + B650i
有冇機會用到新APU
Am5針腳定義冇變過

Strix point apu冇咁快出
到時ARL出個陣又可以反手出個9800X (105w tdp)/ 9800X3D
停留係K7年代
k7 唔差, 果時有nforce 系列
K6 就食屎,VIA 同ALi
K8 同而家一樣,打殘intel要減價賣
點解x870 板唔連埋u 一齊出
想知會唔會出9900 65w tdp
8系板同6系冇分別,只係多左個USB4
就係想要usb4
6都有,本身都是外加晶片,冇分別
870/870E係必須上

之前670 好少廠出usb4板
usb4 暫時用途唔大,但有都是好事黎
接tb3/4 hub & egpu
egpu 用oculink , ITX ATX板都唔會用.... egpu
如果可以出100w 供電比mon 就唔錯
Oculink port頻寬大 可以減少performance drop

但要另外供雹
egpu 用oculink , ITX ATX板都唔會用.... egpu
如果可以出100w 供電比mon 就唔錯
Oculink port頻寬大 可以減少performance drop

但要另外供電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞