AMD討論POST(76) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

492 回覆
4 Like 4 Dislike
GPU 是唔是都要另外比電....
你插1050果D我冇野講
共碩啲strix 同ProArt x670E係咪可以換過WIFI7 就當x870出
用左3900x 成4年 開心使用
7950x又無咩大問題

相反intel就......火爐14900k
啲主機板廠應該好鍾意amd
R&D成本勁低
首發 x870/870e不會出現 要九月先量產
屌佢, 以為會多啲type C 位, 見妖版都仲係得2個type-c
type-c 推極都係得咁少位
等唔到新u照買咗14900k, 下次會轉
*從來未試join 過red team
USB-A port 仲係有生存空間
可以考慮轉intel

Z890 Taichi AQUA
全type c

等x870e flagship 板用咩 io先
老實講type c除左當做USB-4/TB4/display port之外
Usb-A仲係好common

係咪asmedia粒usb4出事?
好快可以轉
14900k除非淨係用嚟上連登
否則打機剪片半年內必出事
logitech間冚家剷幾時先肯出usb-c receiver?
No
咁即係俾時間主機板廠清舊貨
咁CLS, 一係得2個, 一係全部
唔見有任何1 DPC mobo, 全部2 DPC. 如果遲吓Asus都無,我估都係用返塊x670 extreme算,同X870唔知同X670個記憶體佈局有冇改善。。只知usb4同wifi7,但我塊板已經有usb4
因為800系列 九月先出
我知呀
用塊x670試吓粒9950x
仲有機要USB A先行到

全部上C 冇咩用
加個 adapter 比A轉C好過
A port易鬆又大,同埋而家啲device 出親都係C, A真係無乜用
要High speed /High power IO上C先有優勢
仲有好多device用唔到咁高transmission,而且usb-c 個port成本又高d
AMD fanboy留名
新u 係7月尾出?

配邊塊板好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞