理大強權打壓

1001 回覆
3339 Like 33 Dislike
個人認為而家先講出黎真係有d遲;如果受襲,就應該即時報警,冇左份工都係咁話。

願伯母安好

當時媽媽俾人掟傷仲諗住係意外,所以作工傷處理,後來發生一連串事件link up翻啲野先諗有可能未必係意外。到佢俾人恐嚇已經即時報警,只係啲警察理唔理又係另一回事

其實係真係成隻碟掟定樓上巴打講既整跌…差好遠…

件事係本身平日從來唔洗掃臺底,果日又叫我媽掃臺底,之後外籍女上司拎起一棟餐碟擺係臺嘅另一端,放低果陣就成棟霖曬落黎,有啲飛左落我媽個頭到。

咁樣叫掟傷有啲勉強喎....

的確係佢叫我媽mou低掃臺底,佢就擺碟,然後啲碟就飛落黎我媽個頭到,我就分析唔到佢有心定無意,不過點講都係佢整傷,佢有咩理由阻撓我地claim工傷,仲要叫個傷員自己去醫院,連當時搭的士去睇醫生嘅錢都唔俾claim。

咁你應該一開始咁講咗出黎先,搵碟“掟傷”呢個terms係一個好嚴重嘅指控。btw...你話‘啲’碟飛落黎,咁多碟車落黎一定唔小野喎,成個樓面都冇人幫佢?佢地係連問話洗唔洗去醫院都冇問過?
讀大學呀拿
推到仆街
個人認為而家先講出黎真係有d遲;如果受襲,就應該即時報警,冇左份工都係咁話。

願伯母安好

當時媽媽俾人掟傷仲諗住係意外,所以作工傷處理,後來發生一連串事件link up翻啲野先諗有可能未必係意外。到佢俾人恐嚇已經即時報警,只係啲警察理唔理又係另一回事

其實係真係成隻碟掟定樓上巴打講既整跌…差好遠…

件事係本身平日從來唔洗掃臺底,果日又叫我媽掃臺底,之後外籍女上司拎起一棟餐碟擺係臺嘅另一端,放低果陣就成棟霖曬落黎,有啲飛左落我媽個頭到。

咁樣叫掟傷有啲勉強喎....

的確係佢叫我媽mou低掃臺底,佢就擺碟,然後啲碟就飛落黎我媽個頭到,我就分析唔到佢有心定無意,不過點講都係佢整傷,佢有咩理由阻撓我地claim工傷,仲要叫個傷員自己去醫院,連當時搭的士去睇醫生嘅錢都唔俾claim。

咁你應該一開始咁講咗出黎先,搵碟“掟傷”呢個terms係一個好嚴重嘅指控。btw...你話‘啲’碟飛落黎,咁多碟車落黎一定唔小野喎,成個樓面都冇人幫佢?佢地係連問話洗唔洗去醫院都冇問過?

當時得啲technician同好少同事係現場,發生之後只係搵同事送左佢去醫務室,佢當時已經好暈,係醫務室叫我媽去醫院。我媽仲要係自己搭的士去qe,冇人陪佢去。
Push
推到上報
推到上報

不如你po埋係名校secret
咁耐都未上報 再推
好大單醜聞
Pish
推上報
push
Push first
大神都出咗嚟
繼續推到有真相為止
堆左先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞