理大強權打壓

1001 回覆
3339 Like 33 Dislike
推左先
係唔知會唔會撞車既情況下推一推先
push
理工大學酒店本身就好出名出人才,你甘樣打一打,好影響間學校

見到呢件事,我好想出聲

我系呢個學系嘅畢業生,都明有邊個吾想睇新聞食花生,但有腦嘅大家都要調轉諗一諗。。

1.酒店甘多靚女佢吾搞,搞你媽媽?你媽媽一定好靚,呢個我吾知

2.間餐廳甘多人,如果你媽媽真系俾經理搞,D洗碗同事無理由吾做證人,有邊個想成為下一個?PS.據我所知,除左廚房外,樓面都好多同事,個個都系有文化嘅人,如果件事系真,我相信個經理都無面系度再做

3.其實我讀緊嘅時候,你媽媽都出名懶,相比起樓上自助餐嘅洗碗,樓下洗碗本身好輕鬆,好少野洗,但我地上堂Training個陣,就講是非多過洗碗,俾碟or工具佢洗就,就西口西面,好似得罪左佢甘。。。我諗有上過F&B嘅同學都經歷過。。。***好多同學都睇吾過眼

4.其實學校好多人都知,封所謂嘅道歉信,吾系道歉搞你啊媽,系道歉不必要嘅誤會
Upload 封信睇下,就一目了然

5.最後,如果我系你媽媽,而又真系俾人搞,我吾會繼續做,但會繼續報。如果我系佢個女,我都吾會繼續俾媽媽做,港大學生應該有能力養媽媽掛?

如果你話你媽媽慘,其實個經理好似仲慘

其實所謂嘅公道 公義 ,吾系打一篇一面倒嘅文章,用網民食花生嘅角度去評論,希望我打完,其他人會諗多小小,我吾想美好啲大學環境,掛上呢個負面嘅評價

吾你老母咩,咁你都好意思話自己大學畢業?我覺得你先係真正影衰poly
如果件事真係咁嚴重,點解唔自己搵勞工處報工傷,告公司? 仲可以一路r病假唔洗做,大把人係咁
poly垃撚圾
如果件事真係咁嚴重,點解唔自己搵勞工處報工傷,告公司? 仲可以一路r病假唔洗做,大把人係咁

追post la
Lm
推上報
推上報多D人理
推啊
推到啲辣殺落台
幫推,讀緊都想知真相
唔係好信曬
樓主講既都係反映佢呀媽講既野
人講野果時一定係偏坦自己
告佢啦屌
幾大都推
完全諗唔到班BOH會做出咁既事
鬼婆估係紋身嗰個 "C芒"
佢平常已經會燥出面FOH
但班technician都兇姐姐
呢個點諗都諗唔到
雖然班tech平時都係假假地

外藉女上司都係得佢一個架姐
係估唔到班Technician會借個阿姐過橋黎搞權鬥
仲要拎晒刀 飛碟咁
呢壇野 光頭佬走唔甩喇掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞