理大強權打壓

1001 回覆
3339 Like 33 Dislike
仲有冇多d 警察唔做嘢嘅料可以講下
點唔做嘢法先
幫推!
你媽係咪洗碗果個啊姐?

你啊媽暈低果個位置係咪lift 口?

係,你見到?

係…
果個女上司我知邊個

個男上司係鬼佬定香港人?

個警察都唔去拎口供,係咁拖件事

果日警察有問咩事,我斷估當暈低處理,A先生在場處理,你不如搵下佢傾計
點解果班人要迫你啊媽報警
關佢地咩事
關佢地咩事

唔知佢地內部有咩政治鬥爭
關佢地咩事

人事鬥爭有冇睇樓主講咩
唔踢走對手點獨大
你媽係咪洗碗果個啊姐?

係,你見到?

係…
果個女上司我知邊個

果日警察有問咩事,我斷估當暈低處理,A先生在場處理,你不如搵下佢傾計

A先生即是文中所提及男上司
你媽係咪洗碗果個啊姐?

係,你見到?

係…
果個女上司我知邊個

香港人

咩級別?都係technical officer?
工傷唔報勞工處?
你媽係咪洗碗果個啊姐?

係,你見到?

係…
果個女上司我知邊個

香港人

咩級別?都係technical officer?

係你講嘅A先生
你媽係咪洗碗果個啊姐?

係,你見到?

係…
果個女上司我知邊個

我指既A先生係經理

A字頭既有好幾位
工傷唔報勞工處?

我地唔逼佢佢都唔打算報,而家算叫有勞工處跟進,但係間保險公司都好多野講
你媽係咪洗碗果個啊姐?

係,你見到?

係…
果個女上司我知邊個

我指既A先生係經理

A字頭既有好幾位

你講得啱呀
僱主唔幫你媽媽報工傷,其實你地可以自己報,勞工處會出信比僱主
記得keep齊所有醫療開支既單據同醫生紙
僱主唔幫你媽媽報工傷,其實你地可以自己報,勞工處會出信比僱主

已報,而家勞工處處理緊
Icon Bistro?
你比錢搵律師同你報案啦,警察態度180度會轉變

100% 要咁做
要記住,Poly同警方一定會叫你和解,千其唔好表示有任何意思想和解。
因為之後你想再投訴,就會以你已作和解為由決絕。
Btw, 同Poly同警方有任何接觸都要作記錄,可以用埋錄音都唔怕。冇記錯香港係可以係唔使通知對方下錄音。

Btw,夢見電視劇D主角會錄到唔少對方誤導,引導,甚至恐嚇既說話,然後會放上court播

如果你依單野係美國發生,首先學校賠錢,鬼婆,其他同事要賠錢,洲政府要代警方賠錢,而且有哂醫療記錄,最少係千萬港紙起跳,大把律師幫你搞。不過香港就另一回事啦。

唔記得一提,學校咁大CCTV,全部都係線索同證據,eg lift門口暈低,甚至廚房CCTV可能影到比人圍住,又或者坐電梯入過去老細office傾點處理件事,都可以增加事件既真實性。
你媽咪有冇同醫生講過依件事,有既話醫生係重要證人,記得搵醫生問番,同埋要記錄呀。

成日夢見電視劇D證人會比人嚇幾嚇,上court既口供完全變哂,所以第一手時間攞料最重要呀。另外都夢見CCTV會成日壞,冇哂野。但要攞cctv就要靠警方。

所以呢,最好都係依間搵定律師資料,聽朝拿拿臨去搵佢地。

已報,而家勞工處處理緊

放心,保險公司都會有follow up,同埋主要睇番之後勞工處判傷判成點

現階段最緊要係等媽媽好好休息
可恥,作為一間都算有少少名氣既大學 竟然做出咁既事
你媽係咪洗碗果個啊姐?

係,你見到?

係…
果個女上司我知邊個

我指既A先生係經理

A字頭既有好幾位

你講得啱呀

………
拎住道歉信報警,搵埋立法會議員同埋比蘋果,佢入面應該算係承認左。

估唔到佢係咁既人

100% 要咁做
要記住,Poly同警方一定會叫你和解,千其唔好表示有任何意思想和解。
Btw, 同Poly同警方有任何接觸都要作記錄,可以用埋錄音都唔怕。冇記錯香港係可以係唔使通知對方下錄音。

Btw,夢見電視劇D主角會錄到唔少對方誤導,引導,甚至恐嚇既說話,然後會放上court播

如果你依單野係美國發生,首先學校賠錢,鬼婆,其他同事要賠錢,洲政府要代警方賠錢,而且有哂醫療記錄,最少係千萬港紙起跳,大把律師幫你搞。不過香港就另一回事啦。

唔記得一提,學校咁大CCTV,全部都係線索同證據,eg lift門口暈低,甚至廚房CCTV可能影到比人圍住,又或者坐電梯入過去老細office傾點處理件事,都可以增加事件既真實性。
你媽咪有冇同醫生講過依件事,有既話醫生係重要證人,記得搵醫生問番,同埋要記錄呀。

成日夢見電視劇D證人會比人嚇幾嚇,上court既口供完全變哂,所以第一手時間攞料最重要呀。另外都夢見CCTV會成日壞,冇哂野。但要攞cctv就要靠警方。

已經第一時間同警察講左,已經同佢講明案發時間,地點,邊部cam,但係個警察都可以不斷拎錯時間地點嘅CCTV,真係唔知佢有心定無意。一陣佢拎完又話影唔到案發,問佢我媽媽被逼入暗角個過程影到啦掛,佢又唔覆我。

100% 要咁做

已經第一時間同警察講左,已經同佢講明案發時間,地點,邊部cam,但係個警察都可以不斷拎錯時間地點嘅CCTV,真係唔知佢有心定無意。一陣佢拎完又話影唔到案發,問佢我媽媽被逼入暗角個過程影到啦掛,佢又唔覆我。

你啊媽暈果個位算係麻煩位,拎錯唔出奇,前後仲要有學生locker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞