理大強權打壓

1001 回覆
3339 Like 33 Dislike
個人認為而家先講出黎真係有d遲;如果受襲,就應該即時報警,冇左份工都係咁話。

願伯母安好

當時媽媽俾人掟傷仲諗住係意外,所以作工傷處理,後來發生一連串事件link up翻啲野先諗有可能未必係意外。到佢俾人恐嚇已經即時報警,只係啲警察理唔理又係另一回事

其實係真係成隻碟掟定樓上巴打講既整跌…差好遠…

件事係本身平日從來唔洗掃臺底,果日又叫我媽掃臺底,之後外籍女上司拎起一棟餐碟擺係臺嘅另一端,放低果陣就成棟霖曬落黎,有啲飛左落我媽個頭到。
上堂果陣見過一次鬼婆唔小心整跌左隻餐碟落洗碗姐姐度

果次鬼婆真係唔小心,親眼睇住

其實我冇話佢專登定唔小心

依家先咁講返好似有啲唔公道

掟字比人感覺係專登定唔小心我就唔清楚啦

純粹講自己夢見到既事

我媽媽俾佢掟傷果次應該冇學生見到,當時得啲technician同啲同事係到。但係圍堵恐嚇果次係有好幾個學生見到。

講真樓豬比個真正統一既版本黎ok?
Help push
成班唔知頭唔知路
準備炒車啦
成班唔知頭唔知路
準備炒車啦

個人認為而家先講出黎真係有d遲;如果受襲,就應該即時報警,冇左份工都係咁話。

願伯母安好

當時媽媽俾人掟傷仲諗住係意外,所以作工傷處理,後來發生一連串事件link up翻啲野先諗有可能未必係意外。到佢俾人恐嚇已經即時報警,只係啲警察理唔理又係另一回事

件事係本身平日從來唔洗掃臺底,果日又叫我媽掃臺底,之後外籍女上司拎起一棟餐碟擺係臺嘅另一端,放低果陣就成棟霖曬落黎,有啲飛左落我媽個頭到。

咁樣叫掟傷有啲勉強喎....
試下搵大神?

見佢幫過補習中介受害人上報,佢應該可以俾到意見
推推推
幫推

掟字比人感覺係專登定唔小心我就唔清楚啦

純粹講自己夢見到既事

我媽媽俾佢掟傷果次應該冇學生見到,當時得啲technician同啲同事係到。但係圍堵恐嚇果次係有好幾個學生見到。

講真樓豬比個真正統一既版本黎ok?

前面咪已經講左囉,追po啦

願伯母安好

咁樣叫掟傷有啲勉強喎....

的確係佢叫我媽mou低掃臺底,佢就擺碟,然後啲碟就飛落黎我媽個頭到,我就分析唔到佢有心定無意,不過點講都係佢整傷,佢有咩理由阻撓我地claim工傷,仲要叫個傷員自己去醫院,連當時搭的士去睇醫生嘅錢都唔俾claim。

呢個大陸洗碗姐本身好有問題,我地成班同學平時上堂都唔想理佢🤢

呢個大陸洗碗姐本身好有問題,我地成班同學平時上堂都唔想理佢🤢

你覺得佢有咩問題?你憑咩咁講?果到有三個洗碗阿姐,佢對啲同學好好,所以同啲同學關係唔錯,你唔好做打手啦

點呀?開撚完新ac未呀?

上水比我屌啦局內人 我實推撚到你陷家產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞