理大強權打壓

1001 回覆
3339 Like 33 Dislike
正反2邊都出現

請出招
理工大學酒店本身就好出名出人才,你甘樣打一打,好影響間學校

見到呢件事,我好想出聲

我系呢個學系嘅畢業生,都明有邊個吾想睇新聞食花生,但有腦嘅大家都要調轉諗一諗。。

1.酒店甘多靚女佢吾搞,搞你媽媽?你媽媽一定好靚,呢個我吾知

2.間餐廳甘多人,如果你媽媽真系俾經理搞,D洗碗同事無理由吾做證人,有邊個想成為下一個?PS.據我所知,除左廚房外,樓面都好多同事,個個都系有文化嘅人,如果件事系真,我相信個經理都無面系度再做

3.其實我讀緊嘅時候,你媽媽都出名懶,相比起樓上自助餐嘅洗碗,樓下洗碗本身好輕鬆,好少野洗,但我地上堂Training個陣,就講是非多過洗碗,俾碟or工具佢洗就,就西口西面,好似得罪左佢甘。。。我諗有上過F&B嘅同學都經歷過。。。***好多同學都睇吾過眼

4.其實學校好多人都知,封所謂嘅道歉信,吾系道歉搞你啊媽,系道歉不必要嘅誤會
Upload 封信睇下,就一目了然

5.最後,如果我系你媽媽,而又真系俾人搞,我吾會繼續做,但會繼續報。如果我系佢個女,我都吾會繼續俾媽媽做,港大學生應該有能力養媽媽掛?

如果你話你媽媽慘,其實個經理好似仲慘

其實所謂嘅公道 公義 ,吾系打一篇一面倒嘅文章,用網民食花生嘅角度去評論,希望我打完,其他人會諗多小小,我吾想美好啲大學環境,掛上呢個負面嘅評價

既然你當花生咁食就等我話你聽
1.唔該積下口德啦你,如果係你阿媽俾人搞你聽到呢啲comment會有咩感受?
2.邊個話你聽佢非禮人嘅時候其他人有睇到?之前有cctv影到都俾垃圾學院洗曬啦。佢而家就係繼續係到做,你假設有文化嘅人就唔會犯罪係咩邏輯?
3.都冇開過名你點知係邊位阿姐?咁快講定負面野??我阿媽出名勤力唔出聲唔講是非,佢同啲同學關係唔錯,你唔好係到老屈啦,一係你就搞錯阿姐,一係你就學院打手。
4.你知唔知佢寫左幾多次封信呀?就算佢封道歉信想玩食字,都有meetint錄音證明佢已經承認件事。所謂不必要嘅誤會只係為佢自己辯解,你又知幾多內情?正常學生無理由知道,你係咪男上司啲frd扮學生
5.前面已經講左,發生件事後已經調左佢俾鬼婆上司,冇再跟個男上司。唔係我媽媽做錯憑咩要佢辭職?你如果唔係我媽啲垃圾同事點會話我係港大學生?唔好扮學生啦仆街,我知你地班人架啦。

你所謂嘅美好大學環境就係由不斷打壓下層掩蓋醜聞得來,有小小邏輯都知你根本就係學院入面啲人,我行得呢一步已經唔怕你地打壓,我一定會要你地全部為自己做過嘅野負責,不服來辯。
正反2邊都出現

請出招

反方d point 無力又on9,仲要5p字,好難信
正反2邊都出現

請出招

可能小櫻桃係用心良苦
開新account曲線推post呢
就好似思古井咁
正反2邊都出現

請出招

見到呢件事,我好想出聲

我系呢個學系嘅畢業生,都明有邊個吾想睇新聞食花生,但有腦嘅大家都要調轉諗一諗。。

1.酒店甘多靚女佢吾搞,搞你媽媽?你媽媽一定好靚,呢個我吾知

2.間餐廳甘多人,如果你媽媽真系俾經理搞,D洗碗同事無理由吾做證人,有邊個想成為下一個?PS.據我所知,除左廚房外,樓面都好多同事,個個都系有文化嘅人,如果件事系真,我相信個經理都無面系度再做

3.其實我讀緊嘅時候,你媽媽都出名懶,相比起樓上自助餐嘅洗碗,樓下洗碗本身好輕鬆,好少野洗,但我地上堂Training個陣,就講是非多過洗碗,俾碟or工具佢洗就,就西口西面,好似得罪左佢甘。。。我諗有上過F&B嘅同學都經歷過。。。***好多同學都睇吾過眼

4.其實學校好多人都知,封所謂嘅道歉信,吾系道歉搞你啊媽,系道歉不必要嘅誤會

5.最後,如果我系你媽媽,而又真系俾人搞,我吾會繼續做,但會繼續報。如果我系佢個女,我都吾會繼續俾媽媽做,港大學生應該有能力養媽媽掛?

其實所謂嘅公道 公義 ,吾系打一篇一面倒嘅文章,用網民食花生嘅角度去評論,希望我打完,其他人會諗多小小,我吾想美好啲大學環境,掛上呢個負面嘅評價

你係咪對錯號入座
邊撚到講過港大生
知咁多嘢即係識入面d人幫手講嘢la 仲要1999
打手味濃

我之前系入面嘅Student, 你睇下之前啲comment,佢有叫港大生黎推,我都希望SHTM同學推一推

我冇叫過
推左先
炒車未?

見到呢件事,我好想出聲

我覺得你講既野同樓主講既野無衝突wor
完全反駁唔到d咩

係咩
你fg 幾多?個撚個港大生一畢業就夠錢養老母?
之後都係嗰句,一定要靚女先會俾人非禮係咩邏輯?
推,警犬同學校on99
push

見到呢件事,我好想出聲

既然你當花生咁食就等我話你聽
1.唔該積下口德啦你,如果係你阿媽俾人搞你聽到呢啲comment會有咩感受?
2.邊個話你聽佢非禮人嘅時候其他人有睇到?之前有cctv影到都俾垃圾學院洗曬啦。佢而家就係繼續係到做,你假設有文化嘅人就唔會犯罪係咩邏輯?
3.都冇開過名你點知係邊位阿姐?咁快講定負面野??我阿媽出名勤力唔出聲唔講是非,佢同啲同學關係唔錯,你唔好係到老屈啦,一係你就搞錯阿姐,一係你就學院打手。
4.你知唔知佢寫左幾多次封信呀?就算佢封道歉信想玩食字,都有meeting錄音證明佢已經承認件事。所謂不必要嘅誤會只係為佢自己辯解,你又知幾多內情?正常學生無理由知道,你係咪男上司啲frd扮學生
5.前面已經講左,發生件事後已經調左佢俾鬼婆上司,冇再跟個男上司。唔係我媽媽做錯憑咩要佢辭職?你如果唔係我媽啲垃圾同事點會話我係港大學生?唔好扮學生啦仆街,我知你地班人架啦。

你所謂嘅美好大學環境就係由不斷打壓下層掩蓋醜聞得來,有小小邏輯都知你根本就係學院入面啲人,我行得呢一步已經唔怕你地打壓,我一定會要你地全部為自己做過嘅野負責,不服來辯。
Shtm 畢業生路過
Dean chon唔似d咁既人 不過自從到上年話要格硬逼自己department d 學生將畢業禮改時間已經有d反感

個件事最後係咪又不了了知?

最尾好似改番11月
但係上年出過封類似聲明話係做過survey 周focus group 話冇人反對 就等於同意咁上下
小櫻桃唔好咁小學玩負評啦

見到呢件事,我好想出聲

甘你老母
仲自己係shtm學生 字都唔撚識打 死番去讀小學啦 咪撚影衰其他係shtm 畢業既
你d 濕鳩理由講出黎都笑撚死人

原來你系大學系打中文?

讀撚左咁多年書 都唔撚識打字 你中小學唔撚洗學中文既? anyway block得你條柒頭
幫推,仲要請埋打手tim,一定要推上報
Polyu校長、區議員、毒果,教育局
小櫻桃唔好咁小學玩負評啦

上水啦局內人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞